0.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Ārstējam saaukstēšanos ar garšvielām!

 

img_beneficios_do_cha_de_erva_cidreira_20076_orig

Kanēlis
Satur daudz antibakteriālo vielu, tāpēc to var izmantot gripas profilaksei. Recepte: ½ tējkaroti maltā kanēļa apliet ar verdošu ūdeni, pievienot šķipsniņu melno piparu. Dzeriet pa glāzei šīs tējas ik pēc 3-4 stundām. Tā palīdzēs izvairīties no infekcijas slimībām, kad apkārt visi šķauda un klepo.

Piparmētra
Tā satur ēteriskās eļļas (mentolu), miecvielas, vitamīnus un flavonoīdus. Šīs vielas garantē jums ātru atbrīvošanos no klepus, ko izmanto jau kopš seniem laikiem. Recepte: 2 ēdamkarotes sauso piparmētru lapu uzvāriet 1 l ūdens, pievienojiet dažus pilienus piparmētras ēteriskās eļļas. Taisiet inhalācijas.

Sinepes
Ja jūtat, ka esat saaukstējies, tad pakarsējiet kājas karstā ūdenī, kurā ir pievienotas melnās sinepes. Tad noskalojiet kājas ar siltu ūdeni un uzvelciet siltas zeķes. Apgulieties gultā un atpūtieties.

Kardamons
Kardamons lieliski palīdz atbrīvoties no pārmērīga gļotu daudzuma degunā un bronhos. Recepte: sagatavojam 9 kardamona sēklas, 7 krustnagliņu pumpurus, ½ tējkaroti svaiga sarīvēta ingvera un 1 kanēļa kociņu; visu vāram 500 ml ūdens 5 minūtes. Izkāšam, pievienojam pienu un uzvārām. Tēju dzeram kopā ar medu.

Kurkuma
Ar tās palīdzību var ārstēt klepu un kakla sāpes. Izdzeriet 1 glāzi karsta piena pirms miega, iepriekš uzvārot tajā 1 tējkaroti kurkumas. Pie kakla sāpēm noderēs recepte: izšķīdiniet glāzē karstā ūdens 1 tējkaroti kurkumas un pustējkaroti sāls, skalojiet kaklu 3-4 reizes dienā (paturiet šķīdumu mutē dažas minūtes).

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.