9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Dārgakmeņu un talismanu horoskops

 

gemstones_screensavers_background

Dārgakmeņu un pusdārgakmeņu nozīme

Ahāts – sargā no ļaunas acs, indēm, nodrošina ilgu mūžu un veselību. Ahāta krelles ieteicams nēsāt hroniska klepus, kā arī kakla un zobu sāpju gadījumos.

Akvamarīns – berils, ūdens krāsas akmens no smaragdu grupas. Iemīlējušos akmens.

Ametists – pasargā no dzeršanas, apvalda kaislības. Atraitņu akmens. Dāvā tiem, kurus mīl. Akmens jānēsā periodiski, jo, pastāvīgi valkājot, spēks mazinās.

Avanturīns – prieka akmens. Uzlabo garastāvokli, raisa pozitīvas emocijas, veicina pārliecību par sevi, palīdz aizmigt. Piemērots radošo profesiju pārstāvjiem vai cilvēkiem, kuriem ir nepieciešama iedvesma.

Berils – atstāj iespaidu uz domāšanu, palīdz zinātniekiem un filozofiem. Ceļinieki to nēsā kā talismanu, kas sargā dzīvību. Zilas krāsas berils nes laimi.

Dimants – nevainības, nelokāmības un drosmes simbols. Nes laimi un piešķir varu pār cilvēkiem.

Dzintars – pasargā pret burvestībām, ļaunu aci, veicina atveseļošanos no ādas un kakla slimībām, arī no reimatisma.

Granāts – nes laimi, pasargā no nelaimes. Sevis izdaiļošanai nēsā jaunas meitenes un neprecētas sievietes.

Hrizolīts – spēcīgs talismans. Naktī aizgaiņā murgus, dāvā mierīgu miegu, vairo apkārtējo ļaužu simpātijas, veiksmi darījumos.

Jašma – gaismas simbols. Aukstu toņu jašma dāvā gudrību, paredzēšanas spējas, stingrību nelaimes brīdī.

Koraļļi – sargā no zibens, no ļaunas acs, atvieglo ievainojumu un čūlu ārstēšanu.

Lazurīts – nēsājams nervu, astmas un radikulīta slimniekiem.

Pērles – maiguma un daiļuma simbols. Pērļu kaklarota – laimīgas laulības simbols.

Rubīns – nes laimi mīlestībā, jūtu abpusējību. Mudina uz lieliem darbiem. Atjauno zaudētos spēkus. Pasargā no ļaunām burvestībām. Bet var arī pastiprināt nēsātāja iedzimto nežēlību.

Safīrs – uzticības, tiklības un pieticības simbols. Nes laimi mīlestībā, pasargā sievieti no apmelojumiem. Cilvēkiem, kas cieš no sirdsslimībām, astmas, ieteicams uz kreisās rokas nēsāt gredzenu vai rokassprādzi ar safīru.

Sardonikss – oniksa paveids. Mazina sāpes, atvieglo iekaisumus, padara asāku dzirdi. Augustā dzimušajiem nodrošina laimīgu laulības dzīvi.

Serdolikss – dāvā mīlestību, laimi laulībā, veselību un drosmi. Strīdā palīdz saglabāt mieru, pasargā no ienaidnieku intrigām. Kad sāp galva, uzliek uz acīm.

Smaragds – māšu un jūrasbraucēju talismans. Dāvā prieku, dvēseles harmoniju, cerības, paredzēšanas spējas. Veicina talantus, daiļrunību, nostiprina atmiņu. Uzskata, ka akmens palīdz vienīgi cilvēkiem ar tīru sirdsapziņu. Ļauniem un melīgiem tas nes nelaimi.

Tirkīzs – laimes akmens. Uzticīgas mīlestības simbols. Nes mieru un labklājību, novērš nelaimes. Karavīru, māšu un jūrasbraucēju talismans.

Topāzs – simbolizē godīgumu, uzticīgu mīlestību. Remdē dusmas un veicina draudzību. Uz kakla nēsāts, atvieglina astmas lēkmes. Īpaši labvēlīgs novembrī dzimušajiem, bet ikvienu pasargā no neprāta, bezmiega un ļaunas acs.

Dāvināti vai mantojumā saņemti

Dārgakmeņiem un pusdārgakmeņiem saistībā ar zodiaka zīmēm piedēvē noteiktas īpašības. Valda uzskats, ka tiem piemīt maģiska spēja ietekmēt cilvēkus, kuru talismani šie dārgakmeņi un pusdārgakmeņi skaitās. Tie palīdz sasniegt mērķus, veicina vēlmju piepildīšanos, pasargā no slimībām un nelaimēm.

Par īstiem talismaniem uzskata dāvinātus vai mantojumā saņemtus akmeņus. Pirktie par tādiem kļūst pēc daudziem gadiem, savukārt zagtiem piemīt pretējas īpašības.

Pastāv viedoklis, ka akmeņi, kas ir laimīgi kādai zīmei, var būt kaitīgi pretējās zīmes cilvēkiem (tiem, kuru zodiaka zīme atšķiras par sešiem mēnešiem). Pretrunīgi akmeņi sagrauj likteni un mūžu, tie disonē ar valkātāju.

Auns

Rubīns, safīrs, jašma, briljants, smaragds, granāts.

Vērsis

Ahāts, onikss, ametists, safīrs, smaragds, avanturīns.

Dvīņi

Smaragds, ahāts, topāzs, berils, safīrs, jašma.

Vēzis

Rubīns, serdoliks, smaragds, mēnesakmens, avanturīns.

Lauva

Hrizolīts, dimants, serdoliks, topāzs, dzintars.

Jaunava

Onikss, hrizolīts, safīrs, nefrīts, serdoliks, avanturīns (attēlā).

Svari

Lazurīts, opāls, tirkīzs (attēlā), dimants, akvamarīns.

Skorpions

Granāts, topāzs, akvamarīns (attēlā), koraļļi.

Strēlnieks

Rubīns, tirkīzs, dimants, granāts, topāzs (attēlā).

Mežāzis

Onikss, ametists (attēlā), granāts, topāzs.

Ūdensvīrs

Safīrs, tirkīzs, lazurīts, granāts (attēlā), ametists.

Zivis

Akvamarīns, ahāts, jašma, ametists, pērles.

untitled

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.