2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Kā tu domā – dzeramo sodu var izmantot balinātāja vietā?

 

white-clothes

Dzeramā soda – universāls līdzeklis, kuru var izmantot jebkuru virsmu un audumu tīrīšanai un balināšanai.

Jums vajadzēs:
sodu
ožamo spirtu
sūkli
birsti
gumijas cimdus.

Balināšana, rūsas, kaļķakmens nogulšņu noņemšana no flīzēm, izlietņu, vannu, klozetpodu tīrīšana:
Pirms lietošanas sajauciet sodu ar ūdeni līdz izveidojas biezas konsistences putriņa, uzklājiet to uz netīrajām virsmām, atstājiet līdz pilnīgai izžūšanai, notīriet ar sūkļa vai birstes palīdzību, rūpīgi nomazgājiet virsmu.

Ja netīrumi ir veci, atkārtojiet apstrādi. Sistemātiski tīrot jums nebūs vajadzības lietot dārgus ķīmiskos līdzekļus un soda ir veselībai nekaitīgs līdzeklis.

Baltu audumu balināšanai izmanto sodu un ožamo spirtu. Pirms lietošanas pagatavojiet šķīdumu: izšķīdiniet 5 litros silta ūdens 5 ēdamkarotes sodas, pievienojiet 2 ēdamkarotes ožamā spirta, šķīdumā iemērciet audumu, atstājiet uz 3 – 4 stundām, izskalojiet un izmazgājiet kā vienmēr.

Lai atbrīvotos no auduma dzeltenuma , pēc iemērkšanas šķīdumā vāriet audumu 20 – 30 minūtes. Jūs iegūsiet sniegbaltu audumu neizmantojot balinošos līdzekļus. Tāds līdzeklis ir nekaitīgs jebkura veida audumiem, tas nebojā šķiedru struktūru, tāpēc to var lietot sistemātiski.

Jebkuru, ļoti netīru virsmu tīrīšanai derēs soda ar etiķi. Uzklājiet sodu virsmai, kura ir jānotīra vai jāizbalina, samērcējiet sūkli 12 % etiķī un notīriet virsmu.

UZMANĪBU!
Izmantojiet gumijas cimdus , jo līdzeklis var sabojāt roku ādu. Dotā metode neder marmora balināšanai.

Jebkuros citos gadījumos balināšanu var veikt bez ierobežojumiem.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.