1 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Atklāta vēstule: Es tik ļoti mīlu savu sievu, ka nevaru viņu sev atļauties

 
Stīvens Nelms un viņa sieva Gabija ir precējušies jau trīs gadus. Kad viņiem piedzima dēls Edvards, tad Gabija izlēma, ka vairs nestrādās, bet gan veltīs visu savu laiku un uzmanību rūpēm par dēlu. Nesen jaunais vīrs uzrakstīja savā blogā ļoti aizkustinošu rakstu par savu sievu.
«Es daudz domāju par šo. Es nevaru atļauties sev sievu kā mājsaimnieci».
1
«Mana sieva sēž mājās un visu diennakti rūpējas par dēlu. Viņa maina viņam autiņbiksītes, baro, spēlējas ar viņu, liek viņu gulēt un mierina, kad viņš ir sakreņķējies. Tā ir tikai neliela daļa no viņas pienākumiem».

2

 
«Jā, viņa ir māte, un es saprotu, ka sava bērna audzināšana ir pašsaprotama. Bet visi šie pakalpojumi ir reāli novērtējami naudas izteiksmē».
3
Stīvens aprēķināja, cik izmaksā viņa sievas darbs gadā: Vidējā aukles alga – 750$ nedēļā, vai 36 660$ gadā. Mājas uzkopšanas izmaksas – no 50-100$ par vienu reizi – 5 200$ gadā. Personālā šopera pakalpojumi (produktu un citu lietu iepirkšana)- 65$ stundā, ja pakalpojumu izmanto 4 stundas nedēļā, tad gadā iznāk 13 520$. Šefpavārs – 240$ nedēļā, vai 12 480$ gadā. Finansu asistents (budžeta plānošana, rēķinu nomaksa) 15$ stundā, ja pakalpojumu izmanto 5 stundas nedēļā, tad gadā tas izmaksās 3 900$. Profesionālā sadarbība (lietišķās pusdienas u.c.) – 75$ stundā, 4 stundas par reizi – 3 reizes gadā, sanāk 1 300$ gadā.
 Viss kopā sanāk 73 960$ gadā.
Pat ņemot vērā, ka es aprēķināju ne tās augstākās algas, es tik un tā nevaru atļauties sev sievu
4
«Rūpēs par bērnu nav paredzētas slimības lapas, brīvdienas, vai atvaļinājumi, kurus var saņemt visi šie cilvēki, kuri nopelna pa 70 tūkstošiem gadā».
 
«Man ir kauns par tiem brīžiem, kad viņa jutās vainīga par to, ka ir sev kaut ko nopirkusi. Man ir kauns, ka viņai šķita, ka viņai ir mazāk tiesību uz mūsu ienākumiem, nekā man».
5
«Viņa mīl mani, mīl manu dēlu un, protams, dara to ne jau aicinājuma, vai naudas dēļ. Bet der neaizmirst, ka darbs mājās ir jānovērtē 2 reizes augstāk kā mans darbs».
«Tādā, ļoti dīvainā veidā es cenšos pateikt, cik ļoti es novērtēju un cienu savu sievu kā mana dēla māti un savu atbalstu. Tu esi daudz vērtīgāka par visiem pasaules dārgakmeņiem kopā. Un es nevaru tevi sev atļauties».
 
avots: otpadus.com
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.