1.4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

12 sāpju simptomi, kurus nekādā gadījumā nedrīkst ignorēt

 

e4da3b7fbbce2345d7772b0674a318d517

Mēs visi lielākā vai mazākā mērā sajūtam sāpes dažādās ķermeņa daļās. Asas, pēkšņas, trulas, dedzinošas, ilgstošas. Sāpes var parādīties pēkšņi un tikpat pēkšņi pazust. Bet ārsti nerekomendē ignorēt sāpju sajūtas. Ieklausieties savā organismā. Slimību ir vieglāk novērst nevis ārstēt.

Sāpes krūtis.
Sāpes vai žņaudzoša sajūta krūtīs var liecināt par sirds lēkmi. Ja sāpēm krūtīs pievienojas asinsspiediens, strauja elpošana un slikta dūša, tad nekavējoties jāgriežas pie ārsta.

Pēkšņas galvas sāpes.
Ja jūs galvā pēkšņi sajūtat sāpes un jums liekas, ka tās ir stiprākas nekā parasti, jums ir iemesls nekavējoties griezties pie ārsta. Šie simptomi var liecināt par aneirismu, par paaugstinātu asinsspiedienu vai arī par meningītu.

Pēkšņa apziņas aptumšošanās.
Pēkšņa apziņas aptumšošanās un nespēja koncentrēties uz vienkāršām lietām var liecināt par asiņošanu smadzenēs vai insultu. Tādus simptomus var novērot tad, ja asinīs ir zems cukura līmenis vai ja ir infekcija.

Pēkšņa svara samazināšanās.
Ja jūs īsā laika perioda esat zaudējuši vairāk par 5% no sava svara, tas var liecināt par nopietnu saslimšanu. Daudzās saslimšanās ar vēzi notiek straujš svara zudums, tāpēc jo ātrāk dosieties pie ārsta, jo ātrāk varēsiet uzzināt kur ir cēlonis. Slimība ir vieglāk ārstēja sākuma stadijā.

Spilgti uzliesmojumi.
Ja jūs acu priekšā redzat spilgtus uzliesmojumus vai spilgtus punktus – nekavējoties griezieties pie okulista. Tādi uzliesmojumi var liecināt par acs tīklenes bojājumiem, kuri var novest pie redzes zaudējumiem.

Paaugstināta ķermeņa temperatūra.
Ja jums kādu laiku ir paaugstināta ķermeņa temperatūra, tad tas ir iemesla lai grieztos pie ārsta. Tam var būt daudz iemeslu, sākot ar meningītu, daudzveidīgām infekcijām un beidzot ar vēzi.

Aizdusa.
Ja jums aizdusa sākas tad, kad jūs atrodaties miera stāvoklī (vērā netiek ņemti fiziskie vingrinājumi), tad tas ir nopietns iemesls griezties pie ārsta. Aizdusa var liecināt par asinsvadu aizsprostojumiem vai elpošanas problēmām.

Ekstremitāšu krampji.
Ja jūs jūtat, ka krampji rauj kājas, tas var liecināt, ka jums ir problēmas ar sirdi, vēnām vai hormoniem. Ja krampjus pavada sāpes kāju ikros, tas var liecināt par tromba veidošanos. Noteikti dodieties pie ārsta.

Spēcīgas sāpes vēderā.
Pēkšņas, stipras sāpes vēderā – nopietns iemesls doties pie ārsta. Tas var liecināt par aortas aneirismu vai nepareizu asins cirkulāciju. Ja sāpes pavada slikta dūša, tad iespējams, ka iemesls slēpjas aizkuņģa dziedzerī.

Pastāvīgs nogurums.
Mēs visi periodiski nogurstam. Bet ja jūsu nogurums ir pāraudzis pastāvīgā nogurumā un nepāriet pat pēc atvaļinājuma, griezieties pie ārsta. Nogurums var liecināt par vēzi, anēmiju vai depresiju.

Sāpes nieru apvidū.
Ja jūs jūtat sāpes nieru apvidū, it īpaši – asas, trulas – griezieties pie ārsta. Tādas sāpes var liecināt par apendicītu, bruku, problēmām ar nierēm vai arī salauztu gūžas kaulu.

Bieža urinēšana.
Ja esat ievērojuši, ka biežāk sākāt apmeklēt tualeti, griezieties pie ārsta. Var būt ļoti daudz iemeslu biežai urinēšanai. Lai uzzinātu jūsējo, neatlieciet vizīti pie ārsta.

Esiet veseli!

avots: marketium.ru
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.