1.4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Kaķu horoskops. Uzzini, kāpēc tavam mīlulim ir tieši tāds raksturs!

 

maxresdefault

Auns 21. marts – 20. aprīlis

Auna zīmē dzimis kaķis pēc dabas ir īsts mednieks, kuram medības vajadzīgas gan pašizpausmei, gan rotaļām. Ideja, ka vajadzētu medīt iztikas iegūšanai, šim kaķim nešķiet necik pievilcīga, lai gan viņš skaidri demonstrēs, ka visi medījumi pieder tikai un vienīgi viņam.

Ja gribi labas attiecības ar Auna zīmē dzimušu kaķi, vienmēr atceries to pabarot pirmo!

Kaķim tāpat jābūt nodarbinātam – dažādi kāpjamie un skrāpējamie, putnu vērojamais plauktiņš un citas mantas viņam ir vajadzīgas par vairāk nekā citā laikā dzimušiem sugas brāļiem.

Ja dzīvojat ārpus pilsētas, kaķis Auns dosies medībās plašā teritorijā. Nevajag mēģināt ierobežot šī dzīvnieka medību laukus, un tas arī diez kā neizdosies, pat ja par savu viņš būs atzinis jūsu ģimenes viesistabu.

Dzimšanas dienā (dzīvnieku aizstāvji, tālāk nelasiet) kaķis Auns kā dāvanu vislabāk novērtēs dzīvu pelīti.

Vērsis 21. aprīlis – 21. maijs

Vērša zīmē dzimis kaķis visaugstāk vērtē savas rotaļlietas un jauku iekārtoto kaķa mājiņu stūrī.

Brīdī, kad kaut ko maināt mitekļa iekārtojumā, variet būt drošs, ka kaķis par to atriebsies, izrādot sava rakstura ļaunākās īpašības.

Tāpēc nemetiet ārā viņa novazātās, bet sirdij tuvās mantiņas, jo Vērsis būs ārkārtīgi sarūgtināts par to pēkšņo pazušanu.

Vērša zīmē dzimušu kaķi neizdosies apmuļķot – viņš lieliski pārzina visus savus dārgumus.

Ērtības mīlošais Vērsis vienmēr dos priekšroku dīkai gulšņāšanai uz dīvāna, nevis medību gaitām. Apzīmējums “slinkais runcis”, šķiet, izgudrots par godu tieši viņam.

Parasti glītais un pieglaudīgais Vērsis novērtē saimnieku rūpes un apčubināšanu. Viņš ir izvēlīgs ēšanas ziņā, turklāt derēs tikai augstas kvalitātes speciālā barība. Cilvēku ēdienu viņš neuzskata par baudāmu un nicina lētākos kaķu konservus.

Saimniekam jācenšas kaķi nodarbināt, ar to spēlējoties, citādi ar katru gadu viņš kļūs arvien resnāks un slinkāks. Bet tas jāsāk jau no mazotnes, jo kaķis cienījamos gados šādām provokācijām nepakļausies.

Vērša zīmē dzimuši kaķi ir piemēroti izstādēm, jo izbauda apkārtējo apbrīnu un ir nosvērtas dabas.

Dvīņi 22. maijs – 21. jūnijs

Dvīņu zīmē dzimis kaķis ir ļoti “runīgs”. Nekas to neapturēs centienos iegūt saimnieka uzmanību un labvēlību. Ja citādi neiznāks, kaķis tik ilgi mīcīsies un murrās ap gulošo saimnieku, ka miegs būs aizbiedēts, tāpēc šim mīlulim vēlams paredzēt atsevišķu guļamtelpu.

Šie kaķi vienmēr ir aktīvi un gatavi komunicēt – nav svarīgi, vai tas būtu saimnieks, ģimenes suns vai kaimiņu kaķis.

Dvīņiem ātri kļūst garlaicīgi, tāpēc vēlams, lai mājās būtu vēl kāds dzīvnieks – cerams, pietiekami jauns, lai priecātos par kaķa trikiem un ālēšanos.

Vēzis 22. jūnijs – 22. jūlijs

Kaķis Vēzis ir tik tuvs saimniekam, ka varētu padomāt – tas ir viņa paša atvase. Kaķis mēdz neatkāpties no saimnieka ne soli, seko tam no vienas istabas otrā un skrāpē durvis, ja tās nejauši aizvērtas viņam deguna priekšā.

Vēzis kopā ar saimnieku ēd, guļ un piemērojas visām tā emocijām. Viņš ir skumīgs, kad saimnieka nav blakus, un bieži vien neēd tā prombūtnē.

Šī kaķa iemīļotākā telpa ir virtuve, bet viņš nesmādēs arī saimnieka gultu.

Kaķi Vēzi nevajadzētu atstāt vienu uz ilgu laiku – ja prombūtne ir neizbēgama, vismaz atstājiet kādu savu apģērba gabalu, uz kura kaķim snaust. Tas palīdzēs kaķim pārdzīvot atšķirtības brīžus no karsti mīļotā saimnieka un just tā tuvumu arī šajā laikā.

Lauva 23. jūlijs – 22. augusts

Lauvas zīmē dzimuši kaķi mēdz būt izcili savas sugas eksemplāri, kurus kauns būtu neparādīt izstādēs. Tas viņu ambiciozajai dabai ir ļoti piemēroti – viņiem patīk justies apbrīnotiem un īpašiem.

Ja tavs kaķis dzimis Lauvas zīmē, esi gatavs iegādāties dažādas sukas un ķemmes – mīluļa kažokam tas būs nepieciešams.

Pēc dabas šie kaķi ir visai iedomīgi un lepni, tāpēc saimniekam jāsper pirmais solis ceļā uz saprašanos.

Iespējams, apkārtējie pirmo pamana kaķa košo kažoku, bet beigu beigās viņš visus iekaro ar savu drosmīgo un uzticamo sirdi. Vienīgais, ko tas prasa pretī, ir saimnieka uzslavas un atzinība.

Būdams mazliet “sunisks” pēc dabas, Lauvas zīmē dzimis kaķis par saviem uzskata ne tikai savus kaķēnus, bet arī saimnieka ģimenes locekļus.

Kaķi ir rūpīgi vecāki saviem mazuļiem un pat gatavi adoptēt citu dzīvnieku mazuļus.

Jaunava 23. augusts – 23. septembris

Šiem kaķiem piemīt izteikti neatkarīgs raksturs, un viņi vissliktāk padodas dažādiem dresūras mēģinājumiem.

Jaunavas zīmē dzimuša kaķa patiesā daba var nebūt viegli saskatāma – varat to novērot attieksmē pret jaunpienācējiem. Svešinieku sabiedrībā Jaunavas, iespējams, izturēsies pavisam citādi nekā ģimenes lokā.

Savas labākās rakstura īpašības Jaunavas parāda tieši ilgākā saskarsmē – un jāpaiet laikam, līdz kaķēna jaunais saimnieks šo godu izpelnās.

Svari 24. septembris – 23. oktobris

Ja nav iespējas būt ar Svaru zīmē dzimušu kaķi kopā visas 24 stundas diennaktī, tas nozīmē, ka jau laicīgi jādomā par otra kaķa iegādi.

Tāpat svarīgas ir attiecības starp saimnieku un viņa mīļoto cilvēku – jūtīgais kaķis slikti pacieš strīdus. Ja pār mājām savilcies konfliktu negaiss, kaķis, visticamāk, atradīs kādu tumšu stūrīti, kur paslēpties, kamēr sasprindzinājums pāries.

Svaru zīmē dzimis kaķis necieš vienaldzību – ja dzīvnieks izjutīs uzmanības trūkumu, viņš darīs visu, lai to iegūtu – vienalga, kādā veidā. Noderēs arī sliktas uzvedības demonstrācija – galvenais, lai saimnieks to pamana. Tieši Svaros dzimušie kaķi, ja tos kas neapmierina, mēdz izmantot par kaķa kastīti saimnieku personīgās mantas.

Vienīgais, kā vārdā viņi ir ar mieru pakļauties kādiem uzvedības noteikumiem, ir harmoniska noskaņa mājās. Ja tāda ir, kaķis būs priecīgs, līdzsvarots un bieži ieskatīsies saimniekam acīs, it kā aicinot labāk izprast viņa dabu un komunicēt kā līdzīgam ar līdzīgu.

Skorpions 24. oktobris – 22. novembris

Skorpiona zīmē dzimis kaķis jūtas kā sava īpašnieka īstais saimnieks, un viņš gatavs darīt jebko, lai to pierādītu, pat ja tas prasīs apsmidzināt viņa drēbes pašam ar savu smaciņu.

Kaķis Skorpions necietīs, ka kāds vecs runcis aizņem viņa vietu.

Tikpat lielā mērā kā privātīpašnieka tieksmes šim kaķim piemīt spēja kļūt burtiski neredzamam – ir brīži, kad mājās viņu nevar atrast. Rodas sajūta, ka mājoklī pēkšņi būtu atvērušās slepenas ejas, īpaši, ja mīļumiņš ticis par kaut ko sabārts.

Jutīgā Skorpiona lepnumu ir viegli aizskart, tādēļ viņš var nerādīties acīs pat veselu diennakti. Tas ir parasts veids, kā viņš soda nejaukos divkājaiņus.

Ja vēlaties iegādāties vēl kādu dzīvnieku, jābūt piesardzīgam. Skorpions nemīl dalīties savā īpašumā ar citiem, un viņš nekavējas to izrādīt.

Skorpioni ir spītīgi un neelastīgi, tāpēc nevajadzētu mainīt viņa dzīvesvietu.

Strēlnieks 23. novembris – 21. decembris

Strēlnieki ir patiesi dabas bērni; ļoti grūti tos padarīt par kaķiem, kas labi jūtas, dzīvojot tikai iekštelpās. Šie kaķi vislabprātāk uzturas uz palodzes, jo viņus daudz vairāk interesē, kas notiek ārā.

Strēlnieks bieži seko ar skatienu aizlidojošam putnam vai lēkājošai vāverei. Pat aizmidzis viņš bieži kustina ķepas kā skrienot. Izlaižot Strēlnieku dārzā, viņš vienmēr jāpieskata, jo pēc dabas šis kaķis ir liels klaiņotājs.

Šajā zīmē dzimuši kaķi bieži mēģina dominēt pār visiem mājas dzīvniekiem, radot tiem arī ne vienu vien problēmu, jo Strēlnieku rotaļas ir visai mežonīgas un plāni – pārgalvīgi.

Kaķi ir ziņkārīgi un vēlas pārbaudīt visas iespējas, zināt kaut ko par ikvienu un iegūt pēc iespējas vairāk draugu.

Mežāzis 22. decembris – 22. janvāris

Kaķis Mežāzis ir būtne, kas šķietami atceras vēl tos laikus, kad viņa senči pirmo reizi parādījās pirmatnējā cilvēka ugunskura gaismā. Viņš novērtē gadsimtiem ilgo karjeras kāpumu, no nedrošas un apdraudētas radības izvēršoties teju par mājas saimnieku ar tiesībām gulēt ģimenes gultā.

Kaķis gaida, lai arī apkārtējie lepotos ar viņa sugas sasniegumiem cilvēka pieradināšanā. Tomēr, jūtot pakausī skarbās pagātnes elpu, viņš var būt arī visai sīkstulīgs – viņa guļvietā nereti iespējams uziet visādu drazu, ēdiena atliekas, vecas rotaļlietas un izdevības gadījumā pat beigtas peles.

Kaķis Mežāzis bieži ir veiksmīgs mednieks, kurš medījumu nereti vispirms parāda saimniekam, lai pēc tam netraucēti notiesātu (vai noglabātu nebaltai dienai). Katrā ziņā viņš grib, lai saimnieks zinātu, cik smagi bija jānopūlas, pievārējot kārtējo upuri. Nelieciet viņam vilties, bet paslavējiet mednieku!

Ūdensvīrs 21. janvāris – 19. februāris

Šajā zīmē dzimuši kaķi ir ātri kā bultas un netverami kā gaiss. Aizkaru stanga, augstākais plaukts un ledusskapja augša varētu būt viņu mīļākās uzturēšanās vietas dzīvoklī.

Teiciens par ziņkārību, kas nogalināja kaķi, būs radies tieši par Ūdensvīra zīmē dzimušajiem murrātājiem, kuri ir daudz gudrāki nekā cilvēks jebkad spētu iedomāties, bet reizēm – pārāk gudri, lai tas viņiem nāktu par labu. Šos dzīvniekus nākas glābt no viņiem pašiem.

Tas gan nenozīmē, ka Ūdensvīra zīmē dzimis kaķis nav piemērots, lai kļūtu par īstu mājas mīluli. Tieši pretēji, viņi bieži kļūst par mājas dvēseli, kas laipni izturas pret ikvienu mājinieku.

Ūdensvīriem ir daudz draugu – gan cilvēku, gan kaķu un citu dzīvnieku. Tieši viņi ir tie, kas izveido dīvainas draudzības ar savvaļas zvēriem, piemēram, ezi vai jenotu.

Zivis 20. februāris – 20. marts

Mazliet kautrīgās un par sevi nepārliecinātās Zivis vislabāk veido attiecības ar vienu saimnieku, nevis ģimeni. Viņiem nepieciešams pastāvīgi just saimnieka klātbūtni, un no savas puses viņi vienmēr būs kopā ar saimnieku priekos un bēdās.

Zivju zīmē dzimušajiem kaķiem bieži ir izteiksmīgas acis un pārsteidzoši saprotošs skatiens. Runājot ar dzīvnieku, rodas sajūta kā sarunā ar labu draugu, kas zina visus noslēpumus.

Saskarsmē ar šīs zīmes kaķiem jāizvairās no trokšņošanas un runāšanas skaļā balsī – viņi visu tik ātri uztver, ka skaļums var tos uztraukt.

Zivis var būt īsti telepāti – būdami ļoti tuvi saimniekam, viņi uzrodas, tiklīdz par tiem nodomā.

untitled

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.