9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kādos veidos dažādās valstīs mēdz sodīt izlaidīgas sievietes?

 

00000

Piemēram viduslaiku Dānijā sievietes par neuzticību un izlaidību sodīja ar nāves sodu. Tai pat laikā par slepkavību tur piešķīra vien naudas sodu…

Mongoļi viņas pārcirta uz pusēm, bet kādreizējā Tonkinas karalistē (mūsdienu Vjetnama, Kambodža un Laosa) izlaidīgas sievietes sodīja liekot zilonim viņas samīt. Arī Taizemē soda izpildē talkā nāca zilonis, tomēr tur viņu ar viltu, liekot domāt, ka tā ir ziloņmāte, ievilināja šo neuzticīgo sievieti seksuāli izmantot.

Āfrikā vairākās vietās izlaidīgās sievietes, kā arī šoreiz viņu mīļāko, nogrūda no klints. Galli viņas nomētāja ar mēsliem un tad vilka pa zemi cauri visam ciematam.

Citviet sodu izvēlēties varēja izlaidīgās sievietes vīrs un veikt to nekavējoties – tas arī bija labs veids kā likumīgi tikt vaļā no apnikušas dzīvesbiedrenes!

Mūsdienu Maiami teritorijā dzīvojošie iezemieši šīm sievietēm nogrieza degunus, bet Kanādas primitīvie iedzīvoji viņām nogrieza skalpus.

Romas impērijā izlaidīgas sievietes izlika pārdošanā tirgū, kur tās jebkādiem nolūkiem varēja nopirkt katrs interesents. Viduslaiku Armēnijā viņas sodu vajadzēja veikt visai ģimenei, katram vismaz reizi iegriežot ar kinžalu.

Senajā Grieķijā, izņemot Spartu, kur neuzticība bija atļauta, izlaidīgas sievietes nežēlīgi piekaut bija atļauts ikvienam, kuram bija tāda vēlme.

Mūsdienu Namībijas teritorijas iedzīvotāji savulaik bija likumīgi atļāvuši nogalināt tēvus, mātes vai bērnus, tomēr pret neuzticību attiecās nopietni – viņu spīdzināja līdz nāvei.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.