3.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Lai tevi nepārņemtu depresija, uzzini 6 produktu sarakstu labam garastāvoklim

 

Banana-Bread-Oatmeal-4

Pārmaiņas bieži kļūst par pamatu skumjām un bezcerībai. Lai izvairītos no sliktām domām un tajā pašā laikā nepieņemtos svarā, izvēlies “optimistiskos ”produktus un, lai skumjas paiet tev garām.

Produkti labam garastāvoklim:
1. Banāni. Banāni satur barojošas vielas – kāliju, magniju, B grupas vitamīnus, kuri uzlabo garastāvokli. Sastāvā esošais aminoskābes triptofāns piedalās serotīna, laimes hormona izstrādē.
2. Citrusaugi. Jūties nomākta un uzskrūvēta līdz galējībai? Dienas laikā apēd divus apelsīnus, tas tev palīdzēs sakārtot nervus. Citrusaugi ir bagāti ar C vitamīnu – lielisku antidepresantu.
3. Auzu pārslas un griķi. Satur saliktos ogļhidrātus, kuri normalizē cukura līmeni asinīs un neizbēgami noved līdz optimismam.
4. Rieksti. Bagāti ar Omega3 taukskābēm, kuras atbild par labu garastāvokli, atmiņu, uzmanības koncentrāciju. Bet viņu trūkums var izsaukt depresiju.
5. Olbaltumvielas. Olbaltumvielu trūkums slikti atsaucas uz organisma kopējo pašsajūtu un izraisa apātiju. Lai no tā izvairītos, izvēlies gaļu, olas, zivis , biezpienu, riekstus, pākšaugus.
6. Svaigi dārzeņi. Dārzeņi ir bagāti ar folijskābi, dzelzi, B grupas vitamīniem, kuri attīra organismu un dod enerģiju visai dienai.

Produkti, kuri var izsaukt skumjas.

1. Saldumi. Daudzi mēdz uzskatīt, ka šokolādes un cepumi uzlabo garastāvokli, bet viss ir labs ar mēru: pēc strauja cukura līmeņa kāpuma asinīs seko straujš kritums. Tu taču esi ievērojusi, ka pēc tukšā dūšā apēstās konfektes gribas ēst vēl vairāk? Bet bada sajūta ir viens no slikta garastāvokļa iemesliem. Ja tu nevari atteikties no saldumiem, uzzini, kādi 4 produkti, nekaitējot tavam garastāvoklim palīdzēs viņus aizstāt.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.