11.1 C
Rīga
trešdien, 30 oktobris, 2024

Brīnišķīgs braunijs ar biezpienu un ķiršiem

 

preview-650x390-650-1447395495

Brīnišķīgi garšīgs pīrāgs ar piesātinātu šokolādes garšu, ķiršiem un biezpienu nevienu neatstās vienaldzīgu. Un cik fantastiski ir tas, ka šāds brīnums ir diezgan ātri un viegli uztaisāms.

Piedāvājam pašiem tuvākajā laikā pašiem pagatavot šo izsmalcināto desertu.

Jums būs nepieciešams:

  • 100 g rūgtā šokolāde
  • 120 g sviests
  • 150g cukurs
  • 4 olas
  • 150 g kviešu milti
  • 1 tējkarote cepamais pulveri
  • 300 g biezpiens
  • 1 paciņa vaniļas cukurs
  • 400 g saldēti ķirši
  • 1 šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

  1. Šokolādi salauzt gabaliņos. Kopā ar sviestu uz ūdens tvaikiem vai mikroviļņu krāsnī izkausēt.
  2. 2 olas un 50 g cukuru sakult ar mikseri, pievienot šķipsniņu sāls un vaniļas cukuru.
  3. Biezpiena krēmam: biezpienu samaisīt ar cukuru un atlikušajām 2 olām. Ar mikseri putot līdz izveidojas krēmveida masa. Ja biezpiens ir graudains, tad iepriekš izberzt to caur sietu.
  4. Olu un cukura maisījumam pievienot atdzisušo šokolādes masu, pievienot cepamo pulveri un miltus. Ar mikseri viszemākajā ātrumā samaisīt.
  5. Cepamajā formā ar augstām malām, kas iesmērēta ar sviestu, ielej 1/3 mīklas. Izlīdzina pa formu. Uzliek pusi no biezpiena masas. Ja tā ir bieza un netek – izlīdzināt ar lāpstiņu.
  6. Uz biezpiena masas uzlikt pusi no kiršiem. Pēc tam atkal uzliet mīklu, pēc tam atkal biezpiena masu, tad ķiršus un atkal mīklu. Mīkli izlīdzināt vienmērīgi, kaut kur tas var nesanākt- tas nekas. Augšējā kārtā ar nazi vai koka irbulīti var izveidot iegriezumus.

Cept 40 – 50 minūtes iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos. Gatavību pārbaudiet ar zobu bakstāmu, tam ir jābūt sausam. Atdzesējiet cepamajā formā. 

avots: AdMe.ru 

 

3 KOMENTĀRI

  1. kautkaa maz ticas ,ka sanaaks kaa bildee.kamer taas masas liesi ,un kameer tas viss saaks cepties ,tas viss buus jau sagaajis vienaa massaa.meginat var,bet…

  2. Pirmkārt, vai portāla redakcija pati ir šo recepti pārbaudījusi???

    Es nolēmu pamēģināt.
    Secinājumi:

    1. Nekur nav norādīts, kādā pannā cept! Apaļā 23 cm? Apaļā 26 cm? Kantainā 20×20????
    2. Šokolādes miltu masa ir par maz un pārāk bieza, lai to varētu sadalīt 3 daļās! (uz 23 cm pannu)!
    3. “Ja biezpiena masa ir bieza un netek”… no biezpiena, cukura un olām masa sanāca nedaudz biezāka par saldo krējumu…
    4. Biezo šokolādes masu grūti uzklāt. Trešā kārta tur nesanāk, tāpēc nācās improvizēt, augšā liekot Dobeles gatavo maisījumu šokolādes mafiniem.

    Redzēs, kas būs pēc 40 min, bet reāli pad**sts laiks un nauda!

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.