Sastāvdaļas:
Pankūkām:
- 300 ml silta piena
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes augu eļļa
- 1 ēdamkarote cukurs
- 1/2 tējkarote sāls
- 180 g milti
- 120 ml vāroša ūdens
Pildījumam:
- 400 g teļa gaļas
- 1 sīpols
- 2 ēdamkarotes olīveļļa
- neliela diļļu vai pētersīļu buntīte
- 4–5 ēdamkarotes konservēta kukurūza
- sāls, pipari pēc izvēles
- olīveļļa veidnes iesmērēšanai
Pagatavošanas veids:
- Pankūkām samaisīt pienu, olas, eļļu, cukuru un sāli.
- Pastāvīgi maisot, iebērt izsijātus miltus. Ar slotiņu maisīt līdz izveidojusies viendabīga masa.
- Pieliet vārošu ūdeni un vēlreiz ātri samaisīt. Atstāt 15-30 minūtes nostāvēties, pēc tam cept pankūkas.
- Pildījumam gaļu izklapēt ar naža neaso daļu. Sagriezt mazos gabaliņos.
- Sīpolu sīki sasmalcināt un 4-5 minūtes apcept līdz zeltainam brūnumam 1 ēdamkarotē olīveļļas.
- Otrā pannā uzkarsēt atlikušo eļļu un uz stipras uguns apcept teļa gaļu no visām pusēm. Samazināt uguni un cept līdz gatavībai, aptuveni 7-10 minūtes.
- Gatavu gaļu vēl reiz sīki sagriezt. Pievienot sasmalcinātas dilles, kukurūzu, ceptu sīpolu, piparus un sāli. Samaisīt.
- Pildījumu ietīt pankūkā. Ielikt veidnē, kas sasmērēta ar olīveļļu, ar aizdari uz leju. Ielikt iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 220 grādos uz 10-15 minūtēm.
- Gatavas pankūkas ielikt ēdiena traukos.