Sastāvdaļas:
- 50 g sāļie krekeri
- 2 ēdamkarotes rīvēta parmezāna vai cita veida cietā siera
- ½ tējkarote paprikas pulveris
- ¼ tējkarote ķiploku pulveris
- ¼ tējkarote sāls un pipari
- 1 ola
- 1 ēdamkarote medus
- 1 tējkarote ūdens
- 4 vistu kājiņas
Pagatavošanas veids:
- Uzsildīt cepeškrāsni uz 220°С.
- Samalt krekerus blenderī vai ar mīklas ruļļa palīdzību.
- Samaisīt krekera drupačas ar sieru, papriku, ķiploka pulveri, sāli un pipariem.
- Bļodā iesist olu, pievienot medu un ūdeni, samaisīt.
- Vistu kājiņas attīrīt no ādas, nomazgāt un nosusināt. Katru kājiņu iemērkt olas maisījumā un pēc tam rūpīgi apbērt ar panējumu.
- Kājiņas izlikt uz plāts, kurā ieklāts cepamais papīrs.
- Cept līdz zeltainam brūnumam aptuveni 16-20 mminūtes, vienu reizi apgriežot.
- Ielikt traukā, lai gaļa pēc iespējas ilgāk paliktu silta.