Sastāvdaļas:
- 100 g spagetti
- 10 g ķiploka
- 20 g Kalamata šķirnes olīves (var arī parastās)
- 5 g kaperi
- 4 tīģergarneles
- 4 ķemmītes
- 6 cherry tomāti
- 10 g bazilika
- 150–200 g tomāti savā sulā
- 20 ml olīveļļa
Pagatavošanas veids:
- Izvāri spagetti sālsūdenī.
- Uz pannas ar uzkarsētu olīveļļu aptuveni 1-2 minūtes apcep sagrieztu ķiploku, pēc tam noņem ķiploku un pievieno tīģergarneles un ķemmītes, visu apcep līdz gatavs.
- Tomātus sagriezt uz pusēm, pievienot jūras veltēm, to pašu izdari ar olīvēm un kaperiem. Visam pa virsu uzliec tomātus savā sulā un ļaut nedaudz pasautēties.
- Pievieno sāli, piparus, pievienot daļu no sagriezta bazilika un izvārītos spageti, tad visu samaisi.
- Ēdienu izrotā ar atlikušo sagriezto baziliku.