6.8 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Kraukšķīgie kartupeļu tornīši: interesants risinājums bērnu ballītei un ne tikai

 

1

Lauzi galvu, ko lai saviem nebēdņiem liek galdā svētkos? Mēs piedāvājam pagatavot ēdienu, kuru viņi noteikti nav mēģinājuši – ceptus kartupeļu tornīšus. Maigus no iekšpuses un kraukšķīgus no ārpuses, tie vilina ar savu neparasto izskatu un lieliskām garšas īpašībām! Ātra pagatavošana – vēl viens plusiņš par labu šim ēdienam.

Kartupeļu tornīši

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļi
  • 6–8 ēdamkarotes mīksts sviests
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • Svaigs vai kaltēts timiāns
  • Ķiploka daiviņa
  • Keksu cepšanas forma

Pagatavošana

  1. Notīri kartupeļus un sagriez tos ripiņās.

....

  1. Uzsildi cepeškrāsni līdz 175 °С. Nelielā katliņā izkausē sviestu. Tam pievieno timiānu un ķiploku.
  2. Notīrītos kartupeļus dziļā bļodā samaisi ar pusi no sviesta maisījuma, sāli un pipariem.
  3. Ar atlikušo sviesta masu iesmērē keksiņu formu. Sāc likt kartupeļu aplīšu tā, lai virsotne būtu nedaudz augstāka par formas malām....
  4. Apsedz formu ar foliju un liec cepties uz 30 minūtēm...
  5. Pēc 30 minūtēm rūpīgi ar lāpstiņu pārvietu tornīšus uz plāts un cep 230 °С bez folija vēl 15 minūtes līdz tornīši ir apbrūninājušies..

Šajā receptē ir vieta fantāzijas lidojumiem: vari kartupeļus cept kopā ar šķiņķa šķēlītēm, apliet ar saldā krējuma mērci un apbērt ar sieru, var pievienot garšvielas pēc savas izvēles vai šampinjonus…

avots: takprosto.cc
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.