Lauzi galvu, ko lai saviem nebēdņiem liek galdā svētkos? Mēs piedāvājam pagatavot ēdienu, kuru viņi noteikti nav mēģinājuši – ceptus kartupeļu tornīšus. Maigus no iekšpuses un kraukšķīgus no ārpuses, tie vilina ar savu neparasto izskatu un lieliskām garšas īpašībām! Ātra pagatavošana – vēl viens plusiņš par labu šim ēdienam.
Kartupeļu tornīši
Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļi
- 6–8 ēdamkarotes mīksts sviests
- Sāls, pipari pēc garšas
- Svaigs vai kaltēts timiāns
- Ķiploka daiviņa
- Keksu cepšanas forma
Pagatavošana
- Notīri kartupeļus un sagriez tos ripiņās.
- Uzsildi cepeškrāsni līdz 175 °С. Nelielā katliņā izkausē sviestu. Tam pievieno timiānu un ķiploku.
- Notīrītos kartupeļus dziļā bļodā samaisi ar pusi no sviesta maisījuma, sāli un pipariem.
- Ar atlikušo sviesta masu iesmērē keksiņu formu. Sāc likt kartupeļu aplīšu tā, lai virsotne būtu nedaudz augstāka par formas malām.
- Apsedz formu ar foliju un liec cepties uz 30 minūtēm.
- Pēc 30 minūtēm rūpīgi ar lāpstiņu pārvietu tornīšus uz plāts un cep 230 °С bez folija vēl 15 minūtes līdz tornīši ir apbrūninājušies.
Šajā receptē ir vieta fantāzijas lidojumiem: vari kartupeļus cept kopā ar šķiņķa šķēlītēm, apliet ar saldā krējuma mērci un apbērt ar sieru, var pievienot garšvielas pēc savas izvēles vai šampinjonus…
avots: takprosto.cc