8.2 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Pats galvenais iemesls, kas padara sievietes nelaimīgas. Zini savu ienaidnieku!

 

gp

Pastāvīga sevis salīdzināšana ar citiem cilvēkiem var negatīvi ietekmēt jūsu pašvērtējumu un kopējo fizisko stāvokli.
Nebeidzamie selfiji un fotosesijas, kurus jūs izliekat sociālajos tīklos, nesagādās jums prieku, ja jūs visu laiku gaidīsiet uzslavas un “like”. Īpaši jūtīgas pret savu ārējo izskatu ir sievietes. Zinātnieki no ASV atrada kopsakarības starp jaunu sieviešu biežajiem Instagram apmeklējumiem un viņu pašsajūtu.
Psihologi apgalvo, ka pastāvīga sevis salīdzināšana ar citiem cilvēkiem var negatīvi ietekmēt jūsu pašvērtējumu un kopējo fizisko stāvokli. Īpaši slikti iespaido regulāra zvaigžņu foto apskate. Jaunas sievietes, jaunietes salīdzina sevi ar saviem elkiem un bieži vien atrod atšķirības ne jau sev par labu. Bieži tas kļūst par stimulu pilnveidoties: diētas svara samazināšanai, nodarbošanās ar sportu, garderobes maiņa. Bet biežāk tāda salīdzināšana nodara pāri psihei un traucē gūt baudu no paša personīgās dzīves, jo izmainīt sevi var tikai savu iespēju robežās.
Pētnieki izanalizēja datus par Instagram apmeklējumiem un jaunu sieviešu un vīriešu pašsajūtu. Lielākais vairums bija neapmierināti ar savu ārējo izskatu, daudzi gribēja līdzināties kādai no zvaigznēm. Dažiem pastāvīgiem Instagram apmeklētājiem bija vērojamas depresijas pazīmes.
Ārsti ir fiksējuši, ka visi šie pārdzīvojumi negatīvi ietekmē cilvēku, kuri cieš no personīgām nepilnībām, veselību. Instagram īpatnība ir tajā, ka šis sociālais tīkls pilnībā ir balstīts uz vizuālas informācijas apmaiņu.

avots: cluber.com.ua
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.