13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Gaļa ir veselīga, vai kaitīga? Mūsu domas sakrīt?

 

gaļa

Mēs ļoti bieži sakām, ka bez gaļas nevar dzīvot, tā ir nepieciešama organismam, bez tās nevar izdzīvot pat nedēļu u. tml. Taču mēs daudz ko nezinām par šo produktu.  

Piemēram, vai jūs zināt, ka gaļa, ko jūs pērkat, tiek apstrādāta ar tādām vielām, lai tā kļūtu lielāka un lai pastiprinātu savu rozā pigmenta nokrāsu? Pat ja ziniet, pateiksiet “šausmas”, bet tāpat turpināsiet to ēst. Tā taču ir vieglāk un ērtāk. Taču tie cilvēki, kas zina šī jautājuma detaļas, uz visiem laikiem atsakās no gaļas. 

Ir veģetārieši, kuri neēd gaļu savu reliģisko uzskatu dēļ, taču ir tādi, kas vēlās būt veseli. Tikai iedomājieties, ka 10% no pasaules iedzīvotāju – veģetārieši. Un šie 10% dzīvo,  priecājas un nemirst no izsalkuma, tāpat viņi ir arī veseli, mazāk slimo un viņu saprāts tīrāks. Veģetārisma priekšrocības visos laikos piemin slavenākie zinātnieki. Kā piemēram, veģetārieši bija: Pitagors, Sokrāts, Ņūtons, Einšteins, Tolstojs u.t.t. Viņu saraksts ir tiešām garš, tātad jau no tiem laikiem cilvēks apzinājās, ka ēst dzīvniekus ir kaitīgi veselībai. Viņi cienīja Dieva radīto. Dievs sniedz dzīvi katram radījumam, kas mīt šai pasaulē, no kukaiņa līdz zilonim.  Katram pasaulē dzīvojošajam ir dvēsele un tieksme dzīvot. Tad kāpēc mēs, kuri atrodas visaugstāk no visiem radījumiem, atļaujamies viņus nogalināt?

Leonardo da Vinči reiz teica: “No agrās bērnības es izvairījos ēst gaļu un ticu, ka pienāks laiks, kad cilvēki, līdzīgi kā es, skatīsies uz dzīvnieku nogalināšanu tā, kā skatoties uz cilvēku nogalināšanu”. 

osta1

 

1 KOMENTĀRS

  1. Šausmas, gaļa ar kaut ko apstrādāta lai smukāk izskatās!
    Un ar ko apsmidzināti dārzeņi lai ilgāk kā svaigi izskatās?

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.