14.5 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Šis zēns zaudēja 75% redzes dēļ rotaļlietas, kas var būt katrā mājā. Esat uzmanīgi!

 

Daudzās mājās bez uzraudzības tiek atstāti lāzera norādītāji. Pieaugušie tos nomētā, kur pagadās, bet bērniem tā liekas ļoti aizraujoša rotaļlieta. 

11

Vecākus parasti tas nesatrauc, jo uzskata, ka tie nav bīstami, ja jau tos var brīvi iegādāties. Bet neraža: visbiežāk šādi priekšmeti ar lāzeri tiek izgatavoti Ķīnā, to kvalitāte ir ļoti zema un šīs lietas ļoti ātri bojājas. Bet lietot sabojātu lāzeri ir ļoti bīstami. 

Lūk, kāda zēna stāsts, kurš gribēja pārbaudīt, kas notiks, ja dažas sekundes spīdinās acīs ar lāzeri. 

222

Ar šo ”eksperimentu” pilnībā pietika, lai zaudētu 75% no savas redzes un nolemtu sevi visu mūžu nēsāt brilles. Lāzers radīja smagus acs tīklenes bojājumus. No sākuma zēns pilnībā nejuta nekādas sāpes. Vecāki zēnu aizveda pie ārsta tad, kad viņš sāka žēloties par sliktu redzi. Tagad zēns praktiski nevar lasīt, viņam ir daudz grūtāk mācīties un iespējams viņš nevarēs iegūt autovadītāja apliecību. 

Atcerieties: neskatoties uz to, ka lāzera norādītājus drīkst pārdot, tie bojājas pārāk ātri un bieži. Jebkāds ierīces bojājums ir ļoti bīstams jūsu un citu redzei!

 

avots: vospitaj.com

 

 

 

6 KOMENTĀRI

    • Tad jau būtu jāpārtrauc ražot lielākā daļa preču 😀
      Vajag vienkārši sekot līdz ar ko bērns spēlējas un iemācīt, ka lāzeri un visādas lampas nav jāspīdina acīs.

    • Nu tu esi dura , so radija ka palig ierici blje jau no kuriem laikiem priekšmeti tiek markēti ar info kas tas ir un bridinajumus jabut stulbai kucei lai neiebrauktu sajā textā , paši vainigi ,

  1. Viss jau butu saprotams,bet kapec tikai īs brīdinājums ? Ražotājs un tirgotājs nav minēts,kāpēc? Ir ljoti daudz rotaļlietas kuras bojā bērnu veselību,psihiku utt. Vecākiem pašiem ir jādomā ko drīkstētu iegādāties bet ko nevajadzētu,

  2. Var redzet, ka visi komentetaji ar fiziku ir uz “jūs”. Tiesi tapat ka saule boja redzi ta ari visi parejie gaismas vilņu izstarojosie prieksmeti. Ka aci tik parak specigs gaisams vilņa kūlis, tad loģiski, ka acs tīklene tiek sabojāta neatgriezeniski. Viņa “sadeg”

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.