6 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Lavandas limonāde – uzmundrinošs līdzeklis pret galvassāpēm un nogurumu

 

thumb

Lavanda, lavanda, kalnu lavanda…” Tikai auga nosaukums vien liecina par kaut ko patīkamu un nomierinošu! Jau sen ir pierādīts, ka šis aromātiskais garšaugs ir spēcīgs antidepresants un efektīvs līdzeklis cīņā ar galvassāpēm un nogurumu.

Pastāv daudz un dažādi veidi, kā izmantot lavandu dzīves tonusa palielināšanai. Tu noteikti zini par sedatīvām lavandas eļļas īpašībām un ne reizi vien esi lietojusi lavandas paciņas, lai cīnītos ar bezmiegu…Bet, kā tev pati smarža? Kā tā nomierina un mazina stresu! Mēs padalīsimies ar vēl vienu recepti, kā cīnīties ar galvassāpēm un atslābināties. Apsolām, būs garšīgi!  

Limonāde ar lavandu1

Sastāvdaļas

  • 1,5 l ūdens
  • 100 ml medus
  • 5 citroni
  • 1 piliens lavandas ēteriskās eļļas vai 3 ēdamkarotes kaltētu lavandas ziedu
  • lavandas zariņi rotāšanai

Pagatavošana

  1. Ja tu lieto lavandas eļļu, tad viss, kas tev ir vajadzīgs – ir samaisīt visas augstāk dotās sastāvdaļas. Bet sākumā neaizmirsti izspiest no citroniem sulu! Iegūto dzērienu ieliec ledusskapī uz pāris stundām. Pēc garšas vari limonādei pievienot vēl nedaudz medus vai arī atšķaidīt dzērienu ar ūdeni.
  2. Bet, ja izmanto kaltētus lavandas ziedus, tad sākumā ievieto tos katliņā ar ūdeni un uzliec uz vidējas uguns uzvārīties. Pēc vārīšanās samazini uguni un vēl pāris minūtes pavāri. Noņem katliņu no uguns, uzliec katliņam vāku un atstāj uz stundu.2

Izkās novārījumu caur sietu, lai dzērienā nenonāktu ziedi. Izspied sulu no citroniem. Pievieno novārījumam citronu sulu un medu. Pārlej dzērienu krūzē un ieliec ledusskapī uz 30 minūtēm.

Limonādi vajag dzert aukstu, var pievienot pat nedaudz ledu. Un, ja vēl dzērienu izrotāsi ar lavandas zariņu, tad miera un komforta sajūta tevi nepametīs!

Galvassāpes no pastāvīgās spriedzes un trauksmes tevi tā arī nepamet? Tad ieej lavandas eļļas vannā. Efektīva ir arī ķermeņa ierīvēšana ar lavandas eļļu, it sevišķi masāžas laikā.

Kā jau pamanīji, lavanda neļaus tev skumt un ciest no nepanesamām galvassāpēm. Vēlam tev būt veselai un vienmēr modrai!

Neļauj saviem draugiem garlaikoties – padalies arī var viņiem ar šo brīnumaino dzērienu un par lavandu vispār. Teiksim “nē” nogurumam un sāpēm!

avots: takprosto.cc
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.