Ir brīži, kad negribas vai arī nav laika gatavot sarežģītus ēdienus. Šī recepte ļauj ātri un vienkārši pagatavot sulīgu, aromātisku vistu ar sieru un garšvielām. Šis brīnišķīgais ēdiens padarīs skaistāku piesātinātas darba dienas vakaru. Pārdomāts sastāvdaļu salikums ļauj izbaudīt sulīgu vistas gaļu, maigu siera mērces garšu un garšvielu aromātu.
Sastāvdaļas
- 4–6 vistas filejas
- 2/3 glāze vistas buljona
- 1 iepakojums kausētais siers ar garšaugiem (120 g, labāk ņemt Bursen)
- 1 sasmalcināts šalotes sīpols
- 1 liela, sasmalcināta ķiploka daiviņa
- 1/2 citrons (miziņa un sula)
- 2 ēd.k. auksti spiestas olīveļļas
- 1 ēd.k. milti
- 1 tējkarote kaltēta bazilika
- 1 tējkarote kaltēta oregano
- 1 tējkarote kaltēta estragona
- sāls un maltie pipari pēc garšas
Recepte
- Apsmērējiet filejas ar 1 ēd.k. olīveļļas, apkaisiet ar sāli un pipariem.
- Uzildiet lielo pannu vai katlu līdz vidējai temperatrūrai un gatavojiet filejas līdz tās kļuvušas baltas. Pēc tam nolieciet tās uz atsevišķa šķīvja.
- Tajā pašā pannā pievienojiet 1 ēd.k. olīveļļu un apsautējiet šalotes sīpolu ar ķiploku, baziliku, oregano un estragonu aptuveni 2 minūtes.
- Iemaisiet garšaugu sieru, buljonu, citrona sulu un miziņu, ar slotiņu sakuliet, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pēc tam pievienojiet miltus un vēlreiz kārtīgi sakuliet, līdz masa ir viendabīga.
- Mērci 5-10 minūtes uzsildiet uz pannas, kamēr tā sabiezē.
- Pannai ar mērci pievienojiet vistas filejas un visu kopā vēl 2-3 minūtes pasautējiet.
Ēdienu dekorējiet ar svaigiem garšaugiem un pasniedziet karstu.
Labu apetīti!
avots: marketium.ru