7.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Randiņu izmaksas Latvijā un pasaulē

 

Biežākie randiņu scenāriji visā pasaulē parasti ir došanas uz kino, pēc tam vakariņās uz restorānu. Vakariņu laikā visbiežāk tiek izdzerti vairāki dzērieni un baudīta garda maltīte. Daudzās valstīs vīrieši vēlas atstāt uz sievieti labu iespaidu, tāpēc, ja vien nav personīgā auto, tad vīrietis dodas pie sievietes ar taksometru, kā arī izmaksā taksometru sievietei uz mājām.

Šādi randiņi noteikti ir piepildīti ar pozitīvām emocijām, tomēr tas izmaksā arī diezgan dārgi. Mūsdienās, ja cilvēkam līdz algai ir dažas dienas, protams, tiek piedāvāti sms kredīti internetā, pirms tam, protams, rūpīgi salīdzinot visus aizdevējus. Randiņu cenas pasaulē atšķiras. Dažās valstīs randiņš neizmaksā nemaz tik dārgi, savukārt citās valstīs, lai aizietu uz randiņu, jārēķinās ar lielāku naudas summu.

Bilde 1

Kino biļetes

Visdārgākās kino biļetes ir Ženēvā. Šeit, lai divatā aizietu uz kino, nepieciešami 35.95 eiro. Nemaz tik lēti nav arī Londonā, jo šeit divas kino biļetes izmaksās 31.50 eiro, savukārt Ņujorkā un Sidnejā būs nepieciešami apmēram 25 eiro. Apmēram 20 eiro būs nepieciešami, lai aizietu uz kino Maskavā, Madridē, Parīzē un Romā. Savukārt Rīgā divas kino biļetes izmaksās 11.80 eiro. 

Vakariņas diviem

Visvairāk vakariņas diviem izmaksās Ženēvā. Šeit vakariņas diviem izmaksās 119 eiro. Ar 100 eiro jārēķinās arī Ņujorkā. Londonā vakariņas diviem izmaksās 90 eiro, savukārt Sidnejā un Maskavā ap 70 eiro. Vakariņas diviem par 50 eiro var paēst Madridē, Parīzē un Rīgā.

Kokteiļi diviem

Romantiskā randiņā pāri parasti dod priekšroku kokteiļu baudīšanai. Visdārgāk šāds prieks izmaksās Ženēvā. Šeit par diviem kokteiļiem būs jāsamaksā 34 eiro. Savukārt 20-25 eiro būs jāmaksā Maskavā, Londonā, Madridē, Romā, Parīzē. Rīgā divi kokteiļi izmaksās apmēram 14 eiro.

Taksometra pakalpojumi

Rīgā taksometra pakalpojumi ir ļoti zemi, jo šeit būs jāsamaksā apmēram 5 eiro. Savukārt citās valstīs taksometru pakalpojumi ir vēl dārgāki. Ženēvā nāksies maksāt apmēram 30 eiro. Arī Maskavā, Londonā, Ņujorkā, Sidnejā, Madridē, Parīzē un Romā būs jāmaksā apmēram 20 eiro par taksometra pakalpojumiem.

Young couple holding hands with sun-flare.

Randiņu paradumi Latvijā

Aptaujā, kurā piedalījās 2066 respondentu vecumā no 18 līdz 65 gadiem, uz jautājumu “Kam jāmaksā par vakariņām pirmajā randiņā?, lielākā daļa viennozīmīgi atbildēja, ka vīrietim. Respondenti atzina, ka tas ir džentelmeņa cienīgs žests. Katrs trešais vīrietis šajā aptaujā atbildēja, ka mīļotajai meitenei viņam nekā nav žēl. Savukārt situācija mainās, kad cilvēki apprecas. Viedokļi dalījās trīs daļās. Viena daļa respondentu atzina, ka vīram ir jāmaksā par vakariņā. Otra daļa respondentu apgalvoja, ka vīram nav katru reizi jāmaksā par vakariņām, jo ik pa laikam norēķināties var arī sieva. Savukārt trešā daļa respondentu atzina, ka rēķins jāmaksā uz pusēm, jo ģimenē viss ir vienlīdzīgi.

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.