2.8 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

5 vienkārši noteikumi, lai vistas krūtiņa būtu sulīga

 

Vistas gaļa ir iemīļots kārums daudziem gardēžiem. Tomēr vistas fileja mēdz būt diezgan cimperlīga, it īpaši, ja tiek gatavota cepeškrāsnī. Sulīgas krūtiņas vietā var sanākt ciets, sauss bezgaršīgas gumijas gabals, kas tikai attāli atgādina vistu.

Piedāvājam tev labāko sulīgas, maigas, aromātiskas vistas krūtiņas recepti. Gaļa, kas cepta šādā veidā, vienkārši kūst mutē, tāpēc ātrāk steidz to pagatavot savai ģimenei!

1

Sulīga vistas fileja

Sastāvdaļas

  • 4 vistas filejas
  • 1 ēd.k.olīveļļas
  • 1/2 tējkarote paprikas
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Ielej bļodā siltu ūdeni un pievieno tam sāli. Maisi tik ilgi, kamēr sāls ir izšķīdusi. Ieliec sagatavotās vistas filejas bļodā un atstāj uz 15 minūtēm. Pēc tam izņem gaļu un ar papīra dvieli nosusini.
  2. No visām pusēm apsmērē vistas fileju ar eļļu. Tāpat var izmantot arī izkausētu sviestu.2
  3. Atsevišķā bļodā samaisi sāli, piparus, paprik un citas garšvielas pēc vēlmes. Ar iegūto maisījumu apber vistas fileju.3
  4. Gaļa jācep iepriekš kārtīgi uzsildītā cepeškrāsnī. Tev būs nepieciešamas aptuveni 20 minūtes, lai pagatavotu sulīgu fileju.4
  5. Izņem gaļu no cepeškrāsns, apklāj ar foliju un atstāj uz pāris minūtēm.

Kā redzi, šī vistas filejas pagatavošanas recepte ir pārsteidzoši vienkārša. Noslēpums slēpjas faktā, ka gaļa tiek iemērkta ūdenī un pēc tam gatavota augstā temperatūrā. Vistas krūtiņa, kas šadā veidā ir pagatavota, saglabā visas savas noderīgās vielas.

avots: takprosto.cc
 

1 KOMENTĀRS

  1. Šādi fileju cep 250 grādos 20 min., pēc tam gan atstāj turpat cepeškrāsnī atdzist (es parasti cepu vakarā un no rīta ņemu ārā). Sulīga…

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.