4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

10 iemesli aptieciņā vienmēr turēt tējas koka eļļas pudelīti

 

Tējas koka eļļai piemīt plašs iedarbības spektrs, tā ir ļoti spēcīgs antiseptiķis, jo tai piemīt pretvīrusu, antibakteriālas un pretsēnīšu īpašības.

Šī iemesla dēļ to bieži izmanto kā dabīgu līdzekli infekciju profilaksei, nelielu ievainojumu sadzīšanai, tulznu un apdegumu gadījumos.

Lietojot tējas koka eļļu ir uzmanīgu jāseko līdzi tam, kāda ir tā koncentrācija. Piemēram, 5 % ētera eļļas šķīdums lieliski noderēs aknes ārstēšanai, bet 10 % lieliski tiks galā ar svīstošu kāju problēmu.

Būtu jāatceras, ka pirms ārstēšanas sākuma neliels daudzums eļlās ir jāuzsmērē uz ādas, lai pārbaudītu organisma reakciju uz eļļu.

Ja āda paliek sarkana, parādās dedzināšanas sajūta vai cits ādas kairinājums, tad eļļa ir jāšķaida vai arī to nevar izmantot nemaz.

1

Tējas koka eļļas lietošana

  1. Aknes ārstēšanā
    Izmanto eļļu ar 5 % koncentrāciju. Samaisi 5 daļas eļļas aar 95 daļām ūdens. Iemasē šķīdumu sejas ādā no rīta un vakarā.
  2. Kā antiseptiķis
    Tējas koka eļļa efektīvi dziedē sīkus ievainojumus, iekaisumus, sīkas brūces, herpes izsitumus. Tādai ārstēšanai nav vajadzīgs speciāls šķīdums. Vienkārši pāris piles eļļas iemasēt sāpīgajā vietā. Šai procedūrai ieteicams izmantot eļļu ar 5 % koncentrāciju.
  3. Sēnītes ārstēšanai
    Uzliec 2 – 3 pilienus ar eļļu uz sēnītes skarto naga vietu. Kārtīgi sasmērē naga virsmu un arī vietu zem naga. Šāda procedūra jāveic 1 reizi dienā.
  4. Veselīgiem matiem
    Tējas koka eļļa pozitīvi ietekmē matu folikulu stāvokli. Šampūns ar 5 % eļļas saturu palīdzēs tikt vaļā no blaugznām un utīm.
  5. Relaksācijai
    Eļļa sniedz lielisku efektu uz cilvēka psihi. Vanna, kurai pievienoti 8 – 10 pilieni tējas koka eļļas palīdzēt atslābināties, noņems trauksmi un uzlabos tavas darbaspējas.
  6. Angīnas saslimšanas gadījumā
    Sagatavo lielu katlu vai bļodu ar 1 l karsta ūdens. Ūdenim pievieno 2 – 3 pilienus tējas koka eļļas, nolaid galvu virs tvaikiem un uz galvas uzliec dvieli. 5 – 10 minūtes dziļi ieelpo. Jau pēc pirmās procedūras mazināsies kakla iekaisums. Tāpat šī ārstēšana palīdzēs attīrīt deguna ceļus.
  7. Intīmajai higiēnai
    Izmanto 10 % koncentrācijas eļļu. Izveido no ziepēm putas, pievieno tām 5 pilienus tējas koka eļļas.

Šī eļļa ir ne tikai lielisks līdzeklis pret daudzu sieviešu uzmācīgo problēmu – piena sēni. Cīņai pret to pagatavo speciālu šķīdumu: samaisi 5 pilienus eļļas ar ½ tējkaroti sodas, pēc tam maisījumu izšķīdini 200 gramos silta ūdens. Veic apskalošanu 2 reizes dienā vienas nedēļas garumā.

  1. Kukaiņu kodumu ārstēšanai
    Lai dezinficētu brūci, mazinātu sāpes un novērstu niezi, bagātīgi sasmērē kukaiņu koduma vietu ar 5 % eļļas šķīdumu. Uzliec nelielu apsēju, lai eļļa neizgarotu. Šādu procedūru atkārto 2 reizes dienā. Jau pirmās dienas beigās sajutīsi atvieglojumu. 
  2. Ēdes ārstēšanai
    Lieto 5 % koncentrācijas tējas koka eļļu. Uzsmērē 3 – 4 pilienus uz skarto ādas vietu. Šādu procedūru atkārto 2 – 3 reizes dienā. Vislabāk izmantot pārsēju, lai eļļe neizgarotu.
  3. Kā tīrīšanas līdzekli
    Tējas koka eļļu var izmantot kā mājas higiēnas līdzekli. Pudelē ar smidzinātāju samaisa 120 ml etiķi ar 700 gramiem ūdens, pēc tam pievieno aptuveni 10 pilienus tējas koka eļļas.

Šāds šķīdums lieliski noder cīņā ar sēnīti vannasistabā, kā arī spoguļu un logu tīrīšanā, jo tas ātri nožūst, neatstājot nosēdumus.

Bez infekcijas procesu apkarošanu, tējas koka eļļai piemīt spēja stimulēt imūnsistēmu un paaugstināt organisma aizsargspējas.

avots: takprosto.cc

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.