1 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Nesvīsti vairs! Inovācija aktīvajiem un sportiskajiem

 

L. Kapteine2

Jo siltāks laiks, jo slapjākas paduses! Arī pēdas un plaukstas! Steigā un uztraukumā apģērbs un apavi piesvīst pat vēsā laikā! Treniņu laikā rodas nepatīkams aromāts! Dakter, kā rīkoties? Vai pastāv veselībai draudzīgs risinājums?

Atbild ārste dermatoloģe Linda Kapteine:

Kā novērst nepatīkamo aromātu un apģērba piesvīšanu, ja dinamiskajā dienas ritmā nav iespēju nomazgāties dušā?

Šādos gadījumos noteikti vajadzētu lietot antiperspirantu, kas samazinā svīšanu un novērš nepatīkamo aromātu. Ja dezodoranti dezinficē un rada patīkamāku aromātu, tad antiperspirantu funkcijas ir vēl plašākas, to sastāvs ir iedarbīgāks, un būtiski, lai tie tiek pareizi lietoti – tā, kā norādīts instrukcijā.

Kā antiperspirantiem izdodas samazināt svīšanu?

Antipersperanta sastāvā ir metāla sāļi, piemēram, alumīnija hlorhidrāts, kas samazina sviedru dziedzeru darbību, tos nebloķējot. Tas nozīmē, ka organisma funkcijas netiek traucētas. Jāņem vērā, ka, uzklājot stipras iedarbības antiperspirantu, var rasties sūrstēšanai līdzīga sajūta, ko rada ādā notiekošā ķīmiskā reakcija – līdzeklis iedarbojas uz sviedru dziedzeru šūnām, neļaujot sviedru sekrētam izdalīties pastiprināti. Sviedru dziedzerim, atšķirībā no daudziem citiem organisma dziedzeriem, nav muskulīšu, kas sarautos un izšļāktu šķidrumu uz āru. Sviedri izdalās, šūnām ar visu šķidrumu sabrūkot, savukārt antiperspiranta radītā reakcija kavē sekrēta tālāku veidošanu šūnās. Tas gan nenozīmē, ka šķidrums uzkrājas – vienkārši tiek samazināta sviedru dziedzeru darbība, nenosprostojot šūnas. No pacientiem esmu saņēmusi labas atsauksmes par šādu risinājumu, tāpēc antiperspirantus varu ieteikt pret pastiprinātu svīšanu.

Kāpēc rekomendējat ilgstošas iedarbības pretsviedru līdzekli DRY DRY?Dry_noText

Tas ir dezinficējošs un tā sastāvā esošās vielas spēj efektīvi novērst mitruma un līdz ar to – arī nepatīkamā aromāta – veidošanos padusēs. Šim līdzeklim ir ilgstoša iedarbība, un pareizi lietojot, tas būs draudzīgs ādai un veselībai kopumā!

Vai tas nozīmē, ka izzudīs arī nepatīkamais sviedru aromāts?

Tā kā sviedru smaku rada baktērijas, kas savairojas pastiprināti svīstošajās vietās un saēd sviedru sekrētu, tad, antipersperanta iedarbības rezultātā izzūdot šim sviedru sekrētam, neveidosies arī nepatīkamais aromāts. Jāņem vērā, ka smakas iemesls var būt ādas sēnīšu vai cita bakteriāla infekcija, kā arī konkrētās vietas iekaisums. Tāpat to var ietekmēt redzamas izmaiņas uz ādas – izsitumi, plaisas, zvīņošanās. Minētajos gadījumos īpaša uzmanība jāpievērš ādas kopšanai, lai atjaunotos tās aizsargspējas.

Kā noteikt, vai svīšana ir pastiprināta?

Svīšana ir dabisks process, tomēr pastiprināta, traucējoša svīšana var būt dažādu blakus procesu rezultāts. Iemesls var būt slimības vai ģenētiska pārmantošana. Sviedru izdalīšanās daudzums katram cilvēkam ir individuāls, jo sviedru dziedzeru darbību regulē veģetatīvā nervu sistēma. Pat, ja ikdienā cilvēks pastiprināti nesvīst, pie paaugstinātas ķermeņa vai āra temperatūras sviedru daudzums tik un tā būs lielāks. Tas pats var notikt, piemēram, endokrīnās sistēmas saslimšanas gadījumā. Ja svīšana traucē, jāvēršas pie dermatologa, lai veiktu analīzes, kas ļautu atklāt svīšanas iemeslus. Var tikt pārbaudīta endokrīnā sistēma, iespējamās infekcijas. Piemēram, tuberkulozes gadījumā pastiprinās svīšana naktīs.

Svīšana var būt arī pastiprinātas hormonu darbības rezultāts – svīšanu var veicināt vairogdziedzera hormoni, cukura diabēts, dzimumhormoni. Atkarībā no analīžu rezultātiem, ārstēšanu turpina nu endokrinologs vai neirologs, vai citas specialitātes ārsts. Kamēr tiek ārstēts svīšanas cēlonis, svarīgi ir pareizi kopt paduses un pēdas, izmantojot kādu antibakteriālu mazgāšanās līdzekli un iedarbīgu pretsviedru līdzekli.

DRY DRY ® – efektīvākais un drošākais pretsviedru līdzeklis!

Tas inovatīvs Zviedrijas zinātnieku izstrādājums – šobrīd, iespējams, visefektīvākais ilgstošas iedarbības pretsviedru līdzeklis. Līdzekļa priekšrocība ir apstāklī, ka jau pēc vienas lietošanas reizes no sviedriem nebūs ne miņas vairākas dienas. Šo antiperspirantu var lietot gan padušu, gan plaukstu un pēdu apstrādei.

Pilnīgs komforts līdz pat 7 dienām pēc vienreizējas izmantošanas, bet dažos gadījumos – pat divas nedēļas, turklāt nav nepieciešams neko mainīt savā ikdienā – drīkst iet dušā, nodarboties ar sportu un, to darot, nejust nekādu diskomfortu vai sviedru aromātu.

Ļoti ekonomisks – ar vienu iepakojumu pietiek līdz pat 12 mēnešiem!

Garantējam 99,9% rezultātu!

www.drydry.lv

 

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.