7.2 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Piesakies bezmaksas semināram Miegs – labas veselības stūrakmens

 

Kā vakarā aizmigt un no rīta pamosties miega spirdzinātam? Cik ilgi man jāguļ, lai no rīta justos možs un atpūties? Par šiem un līdzīgiem jautājumiem bezmaksas seminārā 17. maijā izglītos veselības centra Vivendi speciālisti.

 Miega_traucejumi_infografika

            Miegā tiek pavadīta trešā daļa cilvēka mūža. Labs miegs nodrošina enerģiju, dzīvesprieku, palīdz organismam cīnīties ar dažādām slimībām. Diemžēl aptuveni 40 procenti pieaugušo miegā pavada mazāk nekā septiņas stundas, kas izraisa dažādas nopietnas veselības problēmas, negadījumus mājās, darbā un vadot automašīnu.

         Rietumeiropā problēmas ar miegu ir trešdaļai iedzīvotāju. Bezmiegs ir vispopulārākais ar miegu saistītais veselības traucējums, kas hroniski ietekmē aptuveni sešus līdz 10 procentus eiropiešus. Bezmiega iespaids palielinās līdz ar gadiem – grūtības aizmigt ir pusei iedzīvotāju vecumā virs 65 gadiem. Pēc ilgstoša bezmiega perioda var pastiprināties nogurums, zust koncentrēšanās spējas, samazināties uzmanības noturība, būt svārstīgs garastāvoklis, pastiprināties kairināmība, agresivitāte, pasliktināties atmiņa, kustību koordinācija un rasties pat uztveres traucējumi halucināciju veidā.

         Veselības centra Vivendi psihoterapeite, psihosomatiskās medicīnas ārste dr. Inguna Rudzīte: „Miega traucējumus var izraisīt arī stress par kuru mūsdienās ārstiem sūdzas katrs otrais pacients. Nereti līdz ar psihiskā stāvokļa ārstēšanu un problēmu atrisināšanu, atgriežas spēja labi izgulēties un pamosties miega spirdzinātam.”

            Dr. Jānis Bušs, veselības centra Vivendi psihiatrs atzīst, ka miega traucējumi neizzūd. Neārstēti miega traucējumi rada nopietnas sekas veselībai, dzīves kvalitātei, mācību un darba produktivitātei, savstarpējām attiecībām. “Seminārā informēšu, kā katrs var sevi labāk noskaņot naktsmiegam, rūpējoties par savu miega higiēnu. Bet ja miega traucējumi ieilgst, ieteiktu nebaidīties meklēt speciālista palīdzību, kuri palīdzēs atjaunot miegu, kas cilvēka organismam nepieciešams tāpat kā gaiss, ūdens un pilnvērtīgs uzturs,” aicina dr. Bušs.

            Par to, kas ir miega traucējumi un kā bezmiegs var ietekmēt indivīda psihosomātisko stāvokli, video stāsta veselības centra Vivendi psihiatre dr. Inga Zārde:

https://vimeo.com/126230603

            Bezmaksas seminārs par miegu notiks 17. maijā pulksten 18:00 veselības centrā Vivendi. Semināru vadīs psihoterapeite dr. Inguna Rudzīte un psihiatrs dr. Jānis Bušs, kuri  izglītos par miega nozīmi cilvēka veselībai un dzīves kvalitātes uzlabošanai.

Pieteikšanās semināram pa tālruni 204 51 777 vai e-pastā info@vivendicentrs.lv

Vietu skaits ierobežots. 

Sagatavojies semināram, novērtē sava miega kvalitāti, izmantojot miega pašvērtējuma testu:

http://vivendicentrs.lv/lv/tests-bezmiega-novertesanai        

image001                  

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.