1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Piesargies! Kāpēc nevajag pieņemt dāvanā pulksteni, jostu vai cimdus

 

pulkstenis_sieviete_Fotolia-664x443

Ikviena vecmāmiņa savulaik zināja, ka nedrīkst dāvināt un pieņemt dāvanā mutautiņus – tas uz asarām, – kā arī nažus, šķēres un citas asas lietas. Taču ir vēl citi priekšmeti, kuri, pat ar vislabākajiem nodomiem dāvināti, var nest līdzi nepatikšanas. Lūk, kā rīkoties, ja jums kādu no tiem grib uzdāvināt.

Pulkstenis – ezotērikas zinātāji apgalvo, ka pulkstenis dāvanā var apturēt jūsu bezbēdīgo un laimīgo dzīvi. Tādēļ, šādu dāvanu saņemot, uzreiz atpērcieties no dāvinātāja kaut ar vismazāko monētiņu

Šķēres ir ļoti reta dāvana, taču, ja esat kaislīga šuvēja un draugi nolēmuši jūs iepriecināt pat ar vissmalkākajām profesionālajām šķērēm, – izmetiet tās nekavējoties un attīriet mājas enerģiju, iesaka smalko enerģiju pārzinātāji. Šķēres atgriež dāvanas saņēmēju nost no dzīves, pat spēj saīsināt mūžu.

Nazis dāvanā var pamudināt uz neapdomīgu soli vai pat noziegumu, tādēļ no dāvinātāja jāatpērkas.

Spogulis – īpaši bīstami ir veclaicīgie – spēj izsūkt no dzīves prieku, aizrautību, jaunību un skaistumu, tādēļ šādu dāvanu labāk vispār nepieņemt, bet, ja esat jau pieņēmuši, cik vien ātri iespējams izmest. Protams, cenšoties nesaplēst…

Siksna vai josta dāvanā ir bīstama, jo sasaista saņēmēju, norobežo no visa veida panākumiem. Atpērcieties no šīs dāvanas, pēc tam iededziniet trīs baznīcas sveces, nolieciet sev priekšā kopā ar dāvanu un 12 reizes noskaitiet lūgšanu. Lietot jostu drīkst tikai pēc septiņām dienām.

Cimdi, pat vismīkstākie un pūkainākie, jūs padarīs atkarīgus no dāvinātāja labās gribas. Senatnē ar cimdu palīdzību mēdz iespaidot dāvanas saņēmēja rīcību. Tādēļ vislabāk no dāvinātāja atpirkties, bet pēc nedēļas uzdāvināt cimdu pāri pretī. Ja tas nav iespējams, aizejiet pie dāvinātāja ciemos un “nejauši” aizmirstiet dāvinātos cimdus uz kādu laiku pie viņa – tad maģija paliks viņa paša mājās.

Maciņš – noteikti pieraugiet, lai dāvinātājs tajā ieliktu kaut vismazāko monētiņu, citādi šāda dāvana jūs var palaist pa pasauli ar ubaga spieķi rokās. Un arī jums savukārt jāatpērkas no dāvinātāja.

Kaklā nēsājams krustiņš var būt ļoti bīstama dāvana, ja neesat pilnīgi pārliecināti par dāvinātāja labajiem nodomiem. Vērts aizdomāties par dāvinātāja likteni: ja tas ir veiksmīgs un turīgs cilvēks, ticams, ka arī jums viņš vēl to pašu, taču, ja dāvinātāju vajā neveiksmes un problēmas, tad, pieņemot šādu dāvanu, jūs līdz ar to pieņemsiet arī tās, proti – viņa likteni. Atpirkties šajā gadījumā neizdosies; jāatdod dāvana lombardā un par saņemto naudu jānopērk pretdāvana dāvinātājam. Saņemto naudu var atdot arī nabagiem. Vai, ja nevēlaties krustiņu pārdot, varat to atdāvināt baznīcai.

Tāpat ļoti neiesaka pieņemt jebkādas dārgas dāvanas, kas neatbilst statusam un materiālajam stāvoklim – ja dāvana jums nav pa kabatai, tā radīs enerģētisku piesaisti, parādu, ko jutīsiet pret dāvinātāju. Atpirkties no šādas dāvanas jums neizdosies; varat mēģināt taktiski atteikties, bet, ja izlemsiet pieņemt, nebrīnieties, ka neilgā laikā šādā vai tādā veidā zaudēsiet aptuveni tādu summu, par kādu saņēmāt dāvanu…

untitled

 

4 KOMENTĀRI

  1. Par jostu galīgi garām. Uzdāvināju draugam kostu, nujau 47 gadi kā esam kopā. Labu vīru sev piesēju ar jostu! Lai viņam veselība. Un man arī protams.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.