9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

TOP-5 EMOCIJAS, KAS SAMAZINA MŪŽA ILGUMU

 

Psihomatikas zinātnieki uzskata, ka visas slimības būtībā rodas mūsu nervu dēļ. Viņi nosauca 5 galvenās emocijas, kas liek mums slimot. 

0

Skaudība

 

Pētnieki no Austrālijas noskaidroja, ka tie, kam skauž par 2,5 reizēm biežāk nekā citiem – rodas lielāka iespējamība iegūt infarktu. Skaudībai ir negatīva ietekme uz nervu sistēmu, kas izraisa hormonu  nepareizo darbību organismā, kā rezultātā pasliktinās sirds muskuļu barošanās. Mācieties priecāties par citu veiksmi un izturieties pret to neitrāli. Bet savu enerģiju labāk saglabāt, lai varētu sasniegt paši savus mērķus!

Greizsirdība

 

Īpaši bīstama šī sajūta ir vīriešiem. Greizsirdīgajiem samazinās testosterona izstrādāšanās, kas noved pie metaboliskā sindroma rašanās: aptaukošanās, impotence, paaugstināts asinsspiediens, pasliktināta insulīna veidošanās organismā, un uzkrājās kaitīgie tauki asinīs.  

Pārmērīga paškritika

 

Pārspīlēta savas vainas sajūta sagrauj organisma imūnsistēmu. Pārmērīga paškritika cilvēkus var padarīt trakus. Viņi sāk biežāk slimot, ņemot to kā nopelnītu sodu un pārstājot cīnīties par savu veselību.  Pēc amerikāņu pētnieku datiem, tāda uzvedība var novest ne tikai pie ilgstošas saslimšanas, bet arī pie kāda audzēja rašanās. 

Sevis žēlošana

 

Sajūta, kad cilvēks ir ievainots – liek viņam bieži vien sevi “priecēt” ar liekiem tortes gabaliņiem un ar taukainām sviestmaizēm naktīs… Tajā pašā laikā, pārmērīgais sevis līdzjūtīguma fons organismā rada hormonālo nestabilitāti: palielinās acetilholīna un insulīna pieaugums. Tādēļ cilvēkam aug apetīte – tas pastāvīgi ir izsalcis. Taču viss, ko viņš apēd, organismā ātri pārvēršas taukos. Sevis žēlošanas dēļ var saslimt ar aptaukošanos, aknu un kuņģa slimībām.

Skopums

Pēc zinātnieku domām, skopi cilvēki visbiežāk saslimst ar kuņģa-zarnu trakta slimībām. Tāpat ir iespējamība saslimt ar anoreksiju un bulīmiju. Turklāt skopi cilvēki ne reti cieš no aizcietējumiem. Saskaņā ar psihomatiku – tajā slēpjas viņu nevēlēšanās zaudēt to, kas bija uzkrāts pārmērīgi strādājot. 

Taču zinātnieki un ārsti uzskata, ka emocijas cilvēkam ir tikpat svarīgas kā pārtika un gaiss. Vienkārši vajag mācēt kontrolēt sevi.

Iemācieties sevi kontrolēt un ar Jūsu veselību viss būs kārtībā! 

00

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.