15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Jau teju 25 gadus Latvijā darbojas tāda organizācija, kā Ladies’ Circle Latvia, kuras moto ir “Draudzība un palīdzība”

 

Starptautiski šī sieviešu klubu kustība pazīstama jau vairāk kā 65 gadus, Latvijā Lēdiju klubs Latvija darbojas jau no 1992.gada.

Organizācija Ladies’ Circle Latvia ir reģistrēta arī Biedrību un nodibinājumu reģistrā, kā “Lēdiju klubs LCL”, ar reģ. Nr. 40008071800.

Organizācijas starptautiskais moto ir „Friendship and Service”, un tas ietver organizācijas būtību – draudzēties un palīdzēt. LCI organizācijas biedres ir sievietes vecumā no 18-45gadiem, kuras apvienojušās ar mērķi veicināt draudzību, sapratni un labu gribu starptautiskā mērogā, rosinot dalībnieces izzināt sevi un citus cilvēkus savā un citās pasaules valstīs, iesaistīties sociālajās un palīdzības aktivitātēs. LCI kustība ir ārpus reliģijas un politikas.

Pirmo LC klubu nodibināja vīriešu kluba Round Table dalībnieku sievas 1932.gadā Anglijā, Bournmoutā (Bournemouth). Vēlāk 1947.gadā LC nodibināja Zviedrijā, bet divus gadus vēlāk Ladies` Circle kustībai pievienojās Dānijas dāmas. Šie trīs valstu klubi 1959.gadā nodibināja starptautisko organizāciju Ladies` Circle International. LCI visā pasaulē 2014.gadā apvienoja 11 815 sieviešu 27 valstīs. Katru gadu LCI dalībnieču skaits aizvien pieaug.

Ladies’ Circle Latvia (LCL) šobrīd aktīvi darbojas 20 dalībnieces 3 klubos – LC Rīga 1, LC Rīga 2 un LC Rīga 5. Par dalībnieci var kļūt jebkura attiecīgā vecuma sieviete. Pirms kļūt par oficiālu biedru, ir noteikts pārbaudes laiks, kas ir aptuveni 6 mēneši. Šajā laikā gan pati kandidāte iepazīstas ar pārējām lēdijām, klubu un tā darbību, gan pārējās dalībnieces iepazīst kandidāti.

Ladies’ Circle Latvia darbojas sezonās – no septembra līdz jūnijam. Katra sezona sākas ar kopīgu pasākumu un noslēdzas ar gada kopsapulci. LCL darbība notiek gan klubos – katrs klubs tiekas vismaz vienu reizi mēnesī, gan kopējos LCL pasākumos.

Takā Ladies’ Circle Latvia  ir tikai maza daļa no starptautiskas biedrības, tad šī kluba priekšrocība ir iespēja ceļot un draudzēties ar citām lēdijām visā pasaulē. Visizplatītākais notikums uz kuru aicina ciemiņus ir gada kopsapulces maijā vai jūnijā. Ar gada kopsapulci noslēdz sezonu un tās ietvaros tiek ievēlēta biedrības valde, apspriesti finansiālie jautājumi un pārskatīta pavadītā sezona.

Starptautiskā gada kopsapulce notiek katru gadu augustā, katru gadu citā valstī un uz to ir aicinātas visas pasaules Ladies’ Circle biedres. Šogad, starptautiskā gada kopsapulce notiks Keiptaunā, Dienvidāfrikā uz kuru dosies arī mūsu kluba biedres.

Realizējot organizācijas mērķus, katriem 2 gadiem tiek apstiprināti labdarības projekti – gan starptautiski, gan valsts mērogā.

Biedrība „Lēdiju klubs LCL” un VSAC „Rīga” ir noslēgušas līgumu par sadarbību labdarības jomā, sniedzot atbalstu VSAC “Rīga” filiāle “Rīga” bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, kā arī darbiniekiem.

Atbalsts tiek realizēts sveicot svētkos darbiniekus un bērnus, ziemassvētkos dāvinot dāvanas katram bērnam pēc viņa individuālajām vajadzībām, gādājot bērnu audzināšanai nepieciešamās lietas un dāvājot biļetes uz izrādēm bērnu nama darbiniekiem.

Jāatzīmē, ka dalība biedrībā ir labprātīga, lēdijas pašas saviem spēkiem vai ar sponsoru palīdzību, vāc nepieciešamos līdzekļus gan labdarības projektam, gan biedrības pasākumu organizēšanai.

 

Mūs uzrunāt var jebkādā veidā: rakstot Facebook, e-pastu – info@ladiescircle.lv vai kādā no pasākumiem, kuros piedalāmies.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.