3.8 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

MĀTE DĒLA JAKĀ ATRADA TABAKAS IZSTRĀDĀJUMUS UN PĒC TAM AR TIEM PIEBAROJA VIŅU LĪDZ NĀVEI

 

nasvai

Klīniskajā slimnīcā smagā stāvoklī tika nogādāts 13 gadīgais pusaudzis, kurš bija saindējies no toksiskās vielas, tabakas izstrādājuma – nasvai – pārlietošanās…

Pēc šī gadījuma izmeklētāji uzsāka krimināllietu ar noziedzības elementiem, pēc noteikta Krievijas Federācijas likumu panta: “Nogalināšana nejaušības pēc”. Šī nozieguma pastrādāšanā turēta aizdomās bija pusaudža māte.

Pēc izmeklēšanas datiem, 9. maijā pusaudzis atradās mājās – vienā piepilsētas ciemā. Dienā vecāki saoda dīvainu smaku no dēla jakas. Izmeklējot to, kabatā viņi atrada košļājamo tabaku – nasvai.

Mēnesi pēc šī gadījuma,  vecāki atrada vēl vienu šāda tipa tabakas izstrādājumu. Bērns izskaidroja, ka to dabūja no vidusskolēniem. Toreiz viņi par šo gadījumu ar dēlu strikti diskutēja.

Atkārtoti atrodot pie viņa nasvai, pieaugušie nolēma pusaudzi sodīt. Māte, neapdomājoties par savas rīcības sekām, itkā audzināšanas nolūkos, piespieda bērnu apēst atrasto tabakas izstrādājuma masu.

Pusaudzis paņēma nasvai un ielika mutē, pēc brīža to arī norija, un uzreiz pēc tam zaudēja samaņu: viņam apstājās sirds. Pieaugušie centās sniegt pirmo palīdzību un aizveda dēlu uz slimnīcu, kurā pēc pāris dienām, nenākot pie samaņas, viņš arī nomira.

Veiktās ekspertīzes ietvaros – tika izpētīta viela, kuru norija bērns. Izmeklētāji noskaidroja, ka nasvaja sastāvā ietilpst tauki, krīts, kaļķi, kā arī sasmalcinātas tabakas lapas, kas satur diezgan ievērojamas nikotīna devas.

Uz doto momentu, lai noskaidrotu reālos nāves iemeslus ir uzsākta tiesas-medicīniskā ekspertīze, taču, visticamāk, par iemeslu bērna sirdsdarbības apstāšanai ir vainojama toksiskā nikotīna  iedarbošanās uz organismu, kas savukārt iekļūstot vēderā pēc tam iekļuva asinīs.

00

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.