8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Pēc izlasītā es vairs nemetīšu ārā banānu mizas. Tas tik ir atklājums!

 

00

Banāni ir garšīgi un veselīgi. Tie brīnišķīgi sader ar vairākiem ēdieniem, ir daudzu desertu pamats un ir neaizstājami bērnu ēdienos.
Bet banānu miza arī var tikt izmantota visdažādāko uzdevumu veikšanai pa visu māju. Šajā sarakstā jūs uzzināsiet 10 visai oriģinālus veidus, kā tās izmantot.

1. Ūdens attīrīšanai. Banānu miza efektīvi uzveic svinu un varu, kuri ir ne pārāk veselīgi mūsu organismam un var atrasties dzeramajā ūdenī. Tā kā tas ir lielisks dabīgais filtrs. Vienkārši mizu kādu laiku paturiet traukā ar ūdeni.

2. Augu piebarošanai. Tas ir lielisks mēslojums istabas augiem. Diennakti nostādiniet mizas parastā ūdeni, un jūs iegūsiet līdzekli, kas nodrošinās jūsu iemīļotos augus ar nepieciešamajiem mikroelementiem un enerģiju. Iegūto mēslojumu var atšķaidīt proporcijā 1 pret 5, bet pašas mizas nostādināt vairākas reizes.

3. Sudraba izstrādājumu tīrīšanai. Banānu mizas lieliski notīra aplikumu no sudraba izstrādājumiem. Tam nepieciešams mizas sasmalcināt blenderī un pievienot nedaudz ūdens. Konsistencei jābūt tādai, kā zobu pastai. Ar šo masu sasmērējiet sudrabu, un jūs redzēsiet, kā jūsu mīļotie rotājumi sāks spīdēt jūsu acu priekšā. Nomazgājiet banānu atlikumus no sudraba izstrādājumiem un nopulējiet, līdz tie spīd.

4. Ātrākai ievainojumu, kodienu, nobrāzumu dzīšanai. Banānu miza satur milzīgi daudz noderīgu elementu, kas palīdz atvieglot ciešanas no apdegumiem, kodumiem, skrambām un nobrāzumiem, kā arī veicina brūču dzīšanu. Viss, kas vajadzīgs, ir pielikt mizu pielikt pie ievainotās vietas ar iekšpusi un uz kādu laiku nofiksēt ar apsēju. Pat, ja banānu pieliek pie izauguma pāris dienas pēc kārtas uz nakti, tad izaugums nokrīt. Pie izauguma vajag likt banāna dzelteno pusi. 

5. Psoriāzes simptomu samazināšanai. Neticami, bet banānu miza noder arī tādas nepatīkamas slimības kā psoriāze simptomu mazināšanai. Ieteicam ar mizu sasmērēt cietušās vietas. Ļoti ātri sāpes pazudīs un pleķi pazudīs. Līdzīgā veidā var cīnīties ar pinnēm. Jāatzīmē, ka kopumā banānu miza labi baro un mitrina ādu, ko daudzas sievietes izmanto kā ādas mitrināšanas un barošanas līdzekli.

6. Zobu balināšanai. Ar banānu mizas palīdzību var arī balināt zobus. Mizās ir milzum daudz tādu minerālu kā, piemēram, kālijs, kalcijs, magnijs, mangāns un fosfors, kas labvēlīgi ietekmē zobu emalju. Divas minūtes no vietas paberzējiet zobus mizu pēc tam, kad esat tos notīrījuši ar zobu pastu. Rezultāts būs redzams jau pēc pāris šādu procedūru veikšanas!

7. Apavu pulēšanai. Ja visnepiemērotākajā brīdī jūs pēkšņi pamanāt, ka jūsu apavu krēms ir beidzies, nekrītiet panikā. Jūs glābs banānu miza. Noņemiet no iekšējās mizas puses mīksto daļu, un ar mizu noberzējiet visu apavu virsmu. Pēc tam ar maiga auduma gabaliņu vai papīra dvieli nopulējiet. Apavi kļūs kā jauni, pateicoties mizā esošajam vaskam.

8. Notievēšanai. Banānu mizas, kā arī pats mīkstums, satur ļoti daudz kālija. Un tas, kā zināms, ir lielisks notievēšanas līdzeklis, jo kālijs paātrina vielmaiņu. No mizām uztaisiet biezeni, pievienojot ābolu, kanēli vai ledu. Ir pierādīts, ka pēc šāda biezeņa lietošanas serotonīna līmenis organismā palielinās.

9. Organisma pretošanās spēju paaugstināšanai. Banāni noderēs arī kā profilakses līdzeklis pret vēzi. Bet banānu mizas veicina balto asinsķermenīšu parādīšanos, kas paaugstina vispārējās organisma pretošanās spējas. Var pagatavot biezeni no banānu mizām vai arī banānu tēju. Mizas vāriet 10 minūtes, pievienojiet medu un izbaudiet!

10. Lai ēdieni būtu pikantāki. Banānu miza glābs arī kulinārijā. Lai vistas fileja paliktu sulīga un maiga, jums palīgā nāks….Tieši tā, banānu miza! Vienkārši ielieciet banānu mizu kopā ar vistu katliņā.

AVOTS

 

 

2 KOMENTĀRI

  1. Interesanti, bet kur paliek tā tonna ķīmijas ar ko apstrādā banānus pēc novākšanas, lai tie nebojātos un mēnešiem ilgi būtu svaigi? Tas nozīmē sevi “iekonservēt” kā banānu!!! Loģiski padomājot, es neko tādu nelietotu, ja jau pat gurķus iesaka mizot!!!

    • Vispaar banaanus novaac zaļus un kameer attransportee uz latviju,šie jau ir palikushi gandriiz gatavi…takshto necepies par ķimikālijaam,jo taas tur nav

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.