10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Padomi: Lieliskie pielietojumi citronam ar sāli un pipariem

 

Citrona sula ir populārs etiķa aizvietotājs dārzeņu un gaļas ēdienos. Piekritīsiet, aromātiskā, svaigā piedeva ar patīkamu skābumiņi ir daudz noderīgāka un dabiskāka. Toties vēl pikantāks trio ir sāls, melnie pipari un citrons – biežas sastāvdaļas salātos, uzkodās un zupās.

Izrādās, ka tāds savienojums ne tikai uzlabo kulinārijas izstrādājumu garšu, bet arī tiek lietots kā profilakse daudzās nelaimēs. Vienkāršie produkti, kurus var atrast jebkurā virtuvē, palīdzēs tikt galā pat ar hroniskām saslimšanām.

1
Kā izmantot citronu, sāli un piparus

Ja ir sāpes kaklā
Izspiediet 1 ēdamkaroti citrona sulas un pievienojiet glāzei ar ūdeni. Turpat ieberiet 1 tējkaroti sāls un ½ tējkaroti malto piparu. Ar šo maisījumu skalojiet kaklu 2-3 reizes dienā.

Lai attīrītu žultspūsli no akmeņiem
Lietojiet smēri, kas pagatavota no 3 tējkarotēm olīveļļas, 1 tējkarotes citrona sulas un 1 tējkarotes maltu piparu, katru dienu.

Ja ir slikta dūša un kuņģa darbības traucējumi
Melnie pipari ir zināmi kā efektīvs līdzeklis pret kuņģa darbības traucējumiem un caurejas, bet citrona smarža novērš nelabumu. Ja radušies raksturīgie simptomi, izdzeriet maisījumu, kas pagatavOts glāzē ūdens un kuram pievienota 1 tējkarote melno piparu un 1 ēdamkarote citronu sulas.

Zobu sāpes
Tikt vaļā no sāpīgajām sajūtām palīdzēs maisījums no pipariem ar krustnagliņu eļļu. Samaisiet tos attiecībā 1:2 un tīriet zobus 2 reizes dienā.

Ja no deguna tek asinis
Asins tecēšanu apturēs tampons, kas samitrināts ar 5 – 6 pilieniem citronu sulas. Ielieciet to nāsī, lai apturētu asins tecēšanu. Tādā veidā var viegli tikt vaļā no nelabuma un galvas sāpēm.

Stomatīta ārstēšana
Samazināt sāpes, kas radušās saslimšanas rezultātā, un iznīcināt baktērijas palīdzes mutes skalošana ar sāls un silta ūdens šķīdumu. Uz glāzi ūdens paņemiet 1 ēdamkaroti sāls.

Svara samazināšana
Uzlabot gremošanu un samazināt svaru jums palīdzēs dzēriens, kuru nepieciešams dzert tukšā dūšā no rīta. Paņemiet 1 glāzi silta ūdens, pievienojiet 2 ēdamkarotes citrona sulas, ¼ tējkarotes piparus un 1 ēdamkaroti medus. Citrons un melnie pipari uzlabo vielmaiņu organismā. Polifenoli, kas ietilpst citrusaugļa sastāvā, novērš svara palielināšanos, kā arī veicina tauku sadedzināšanas procesu.

Šādus ārstniecības līdzekļus jūs varat pagatavot mājas apstākļos. Aptiekās nopērkamos preparātus dzert ne vienmēr ir iespējams, bet nenozīmīgu saslimšanu gadījumos arī nemaz nevajag. Izmantojiet šos vienkāršos padomus, kā izmantot citronu, sāli un piparus ārstniecības nolūkos un iesakiet arī saviem draugiem!

AVOTS

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.