1.8 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

3 iemesli, kāpēc vajadzētu ēst asu ēdienu

 

249-890x395_c

Daudzi cilvēki uzskata, ka ass ēdiens var izraisīt kuņģa čūlu, bieži runā par to, cik negatīvi pipari ietekmē mutes siekalu dziedzeru darbību.

Tomēr jaunākie pētījumi liecina par to, ka asais čili pipars un citas garšvielas novērš čūlas, gastrīta un zobu problēmu veidošanos! Ja tev patīk asi ēdieni, tad arī turpini tādā garā. Šeit ir daži iemesli, kas pārliecinās pielikt savam ēdienam vairāk garšvielas pat tos cilvēkus, kuri nevar ciest piparus!

  1. Čili pipars ietekmē cukura līmeni asinīs. Ass ēdiens samazina risku saslimt ar diabētu, un tas uzlabo to cilvēku veselības stāvokli, kas sirgst ar šo slimību. Pateicoties augstam dažādu vitamīnu un kalcija saturam, pipars lieliski stiprina visu organismu!
  2. Čili piparā ir vitamīns C. Veseli 17 grami šī vitamīna ir atrodami mazajā pipariņā! Vai gan ir vērts atkārtot, ka pipars ir brīnišķīgs pretiekaisuma līdzeklis? Tik daudz antioksidantu nav nevienā citā produktā. Tāpat piparā ir vitamīns A, kas uzlabos tavas ādas stāvokli un piešķirs redzei asumu.

Kapsaicīns – neticami vērtīgs nutrients, kas arī atrodams piparā. Kapsaicīns samazina risku saslimt ar sauukstēšanos, aktīvi cīnās ar infkeciju organismā. Ievērojami noderīgs kuņga-zarnu trakta darbības nodrošināšanai.

  1. Domas par notievēšanu atlido līdz ar pirmajām pavasara bezdelīgām. Ja tevi jau satrauc šis jautājums, atceries par piparu un citām asajām garšvielām. Ass ēdiens paātrina metabolismu, sadedzinot nevajadzīgās kalorijas. Visi procesi organismā notiek ātrāk, tu jūties aktīva un darboties spējīga. Un zaudē svaru! Lūk, uz ko ir spējīga šķipsniņa garšvielu…Ja notievēšana tevi nesatrauc, tad pievērs uzmanību, ka pipars veicina arī “sliktā” holesterīna samazināšanos asinīs. Kad tu ēd asu ēdienu, ātrāk rodas sāta sajūta, un tu nepārēdies. Un tas ļoti iepriecinās tavu kuņģi!

Čilli pipars, paprika, sinepes, krustnagliņas un karijas…visas šīs garšvielas ir ne tikai aromātiskas, bet arī sniedz ēdieniem oriģinālu garšu. Neskopojies ar garšvielām, jo tās ir tik ļoti noderīgas tavai veselībai!

AVOTS
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.