Kā izvēlēties arbūzu
- Pēc izmēra
Noteikti jāuzmanās no pārāk milzīgiem arbūziem. Diemžēl mūsu klimats neļauj mums paša spēkiem uz lauka izaudzēt lielus, sulīgus arbūzus. Ir liela iespēja, ka šie arbūzi būtu daudz saldāki un pieprasītākie, nekā no ārvalstīm vestie. - Pēc dzeltenajiem plankumiem
Ja redzat dzeltenus plankumus, tas nozīmē, ka arbūzi ir gatavāki par zaļās krāsas arbūziem. Jo dzeltenāks plankums, jo garšīgāks un saldāks būs tavs auglis. -
Pēc dzimuma
Reti kurš zina, ka arbūzi tiek iedalīti dzimumos, vai ne? ”Puisīši” – ir lielāki un cietāki, bet ”Meitenītes” – ir mazākas, saldākas un mīkstākas.
- Pēc skaņas
Gatavam arbūzam ir jādod diezgan doba skaņa. Un pārbaudes laikā vajadzētu pieklauvēt abām arbūza pusēm, lai pārliecinātos par tā gatavību. Ja skaņa ir viegla, tad arbūzs ir nobriedis, lai tu viņu nopirktu, jo tas būs vissaldākais. - Pēc astītes
Dzeltens, sauss astes galiņš nozīmē, ka arbūzs ir pavisam gatavs un gatavs ēšanai, bet tieši otrādāk zaļš astes galiņš liecina par to, ka tas ir par ātru no lauka noplūkts. - Pēc smaržas
Garšīgs arbūzs smaržos pēc svaiga gaisa, bet ja arbūzam smaržas nav pilnīgi nekādas, tas nozīmē, ka viņš nav audzēts dabiskā ceļā un ir pielietotas ķimikālijas.
AVOTS
Precīzi neatceros ,bet ap 60-70 gadiem žurnālā ,,Ju T”) (junij
tehniķ ) bija aprakstīts ,kā divi Maskavas skolnieki ,meklēja pēc kādiem kritŗījiem un kā noteikt arbūzu gatavību Rezultātā ,tika
iegūta formula ,(tika arī publicēta ) Diemžēl , mans žurnāls
neparedzēti tika iznīcināts un visi dati pazaudēti .