9.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Kā pareizi izvēlēties arbūzu. Izlasi un izvēlies īsto!

 

1 

Kā izvēlēties arbūzu

  1. Pēc izmēra
    Noteikti jāuzmanās no pārāk milzīgiem arbūziem. Diemžēl mūsu klimats neļauj mums paša spēkiem uz lauka izaudzēt lielus, sulīgus arbūzus. Ir liela iespēja, ka šie arbūzi būtu daudz saldāki un pieprasītākie, nekā no ārvalstīm vestie. 
  2. Pēc dzeltenajiem plankumiem 
    Ja redzat dzeltenus plankumus, tas nozīmē, ka arbūzi ir gatavāki par zaļās krāsas arbūziem. Jo dzeltenāks plankums, jo garšīgāks un saldāks būs tavs auglis. 
  3. Pēc dzimuma

    Reti kurš zina, ka arbūzi tiek iedalīti dzimumos, vai ne? ”Puisīši” – ir lielāki un cietāki, bet ”Meitenītes” – ir mazākas, saldākas un mīkstākas. 

  4. Pēc skaņas
    Gatavam arbūzam ir jādod diezgan doba skaņa. Un pārbaudes laikā vajadzētu pieklauvēt abām arbūza pusēm, lai pārliecinātos par tā gatavību. Ja skaņa ir viegla, tad arbūzs ir nobriedis, lai tu viņu nopirktu, jo tas būs vissaldākais. 
  5. Pēc astītes
    Dzeltens, sauss astes galiņš nozīmē, ka arbūzs ir pavisam gatavs un gatavs ēšanai, bet tieši otrādāk zaļš astes galiņš liecina par to, ka tas ir par ātru no lauka noplūkts. 
  6. Pēc smaržas
    Garšīgs arbūzs smaržos pēc svaiga gaisa, bet ja arbūzam smaržas nav pilnīgi nekādas, tas nozīmē, ka viņš nav audzēts dabiskā ceļā un ir pielietotas ķimikālijas. 
AVOTS

 

 

 

1 KOMENTĀRS

  1. Precīzi neatceros ,bet ap 60-70 gadiem žurnālā ,,Ju T”) (junij
    tehniķ ) bija aprakstīts ,kā divi Maskavas skolnieki ,meklēja pēc kādiem kritŗījiem un kā noteikt arbūzu gatavību Rezultātā ,tika
    iegūta formula ,(tika arī publicēta ) Diemžēl , mans žurnāls
    neparedzēti tika iznīcināts un visi dati pazaudēti .

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.