8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

6 baušļi veselām plaušām: nedod vēzim ne mazāko iespēju!

 

1

Cilvēka eksistence nav iespējama bez skābekļa. Attiecīgi, plaušu veselība ir nepieciešams priekšnoteikums pilnvērtīgai cilvēka dzīvei. Lai saglabātu savas plaušas tīras, vajadzētu dzīvot vietās ar ideālu ekoloģiju, tomēr ne tuvu visiem ir iespējama šāda greznība.

Izveidojām sarakstu ar 6 punktiem, sekojot kuriem, var saglabāt spēju elpot ar pilnu krūti līdz sirmam vecumam.

  1. Atmet smēķēšanu. Tas nav tikai kaitīgs, tas ir nāvējošs ieradums. Smēķēšana – pats cietsirdīgākais ļaunums, ko vien var nodarīt plaušām. Saņemt sevi rokās nav nemaz tik sarežģīti, vajag tikai pa īstam gribēt.
  2. Elpošanas vingrinājumi palīdzēs plaušām mehāniski attīrīties. Virspusēja elpošana un sēdošs dzīvesveids bieži veicina vāju plaušu funkcionēšanu. Dziļa elpošana, tieši otrādi, palīdz plaušām atvērties un izvadīt tajās uzkrājušās gļotas.

Kaut reizi dienā atrodi laiku, lai paelpotu ar visu krūškurvja apjomu. Uzmanīgi: no skābekļa pieplūdes var sareibt galva!

  1. Vai zināji, ka pistācijas, pienā vārītas auzu pārslas, medus un ķiploks palīdz uzturēt veselīgu plaušu funkcionēšanu un samazina plaušu vēža attīstības risku?
  2. Samazini savā mājoklī gaisu piesārņojošu avotu daudzumu: atklāj un likvidē pelējumu, pārtrauc lietot agresīvus sintētiskos tīrīšanas līdzekļus, novāc no sienām paklājus, kas krāj putekļus.
  3. Lieliskus attīrošus rezultātus dod inhalācijas uz kadiķa, ozola mizas, eikalipta lapu vai eļļas, lavandas un piparmētru bāzes. Tāpat plaušas attīrīt palīdzēs regulāras pastaigas skujukoku mežā.
  4. Tējas no timiāna (mārsila), staģes, piparmētras, lakača, māllēpes, lakricas saknes jau simtiem gadu izmanto kā dabīgus līdzekļus cīņā ar respiratorām saslimšanām.

Viens no galvenajiem nosacījumiem plaušu veselības un līdz ar to dzīvības saglabāšanai, – ikgadēja fluorogrāfiskā pārbaude. Tuberkoloze joprojām atrodas slimību, kas izdzēš miljoniem dzīvību, top 10!

AVOTS
 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.