14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Ja sāp ceļgali, vienmēr izmantoju šo triku! Vajadzīgs vien dvielis…

 

Katru dienu mūsu ceļi izjūt milzīgu slodzi. Liekais svars, fizisku aktivitāšu trūkums vai tieši otrādi: pārmērīga noslodze, pārciestas traumas, vecuma izmaiņas un pat nepareizs uzturs – tas viss var kļūt par iemeslu sāpēm ceļgalos.

Ir veids kā palīdzēs atvieglot mokas, kad sāp ceļu locītavas. Protams, labāk ārstēt ceļgalus kompleksi un pilnībā mainīt dzīvesveidu, lai nejustu diskomfortu. Bet ārkārtas situācijā glābs šī metode!

Sāpes ceļos, noliecoties

Lai noņemtu briesmīgas, velkošas sāpes ceļgalā, tev būs vajadzīgs tikai parasts frotē dvielis. Esmu pārbaudījusi šo triku ne reizi vien, un ne tikai uz sevi. Kad vecmāmiņai sāka vilkt locītavas ceļgalos, palīdzēju viņai veikt šo vieglo vingrojumu. Cik viņa man bija pateicīga!

Ceļgalu locītavu stiepšana

  1. Izveido no dvieļa stingru rullīti
  2. Akurāti saliec kāju ceļgalā un novieto pēdu uz krēsla maliņas, uz kura tu sēdi. Saspied rullīti ar saliekto kāju un pacenties maksimāli atslābināt kāju.
  3. Pastiep ceļa locītavu uzmanīgi, bet pārliecināti. Tas palīdzēs ātri remdēt sāpes!

Kā veikt šo procedūru vari apskatīties dotajā video! Atceries, ka uztūkuša ceļgala gadījumā uzreiz jāvēršas pie ārsta!

Kad ceļgali sāp staigājot, ir vērts šo stiepšanu atkārtot rītos un vakaros, regulāri. Tāpat neaizmirsti izstaipīties pēc sporta nodarbībām: tas ne tikai palielina aktivitāšu efektivitāti, bet arī samazina risku gūt traumas. Pareiza stiepšanās – spēcīgu muskuļu un veselu locītavu garantija!

AVOTS
 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.