-0.7 C
Rīga
piektdien, 22 novembris, 2024

Kā uztaisīt kāpostu tīteņus 3-reiz garšīgāk: neviens nepaliek vienaldzīgs. Ēdiens nr.1 uz mana galda!

 

1

“Tīteņi – tās jums nav nekādas kotletes. Tie tomēr ir tīteņi!”  – paziņoja Kolpakovs, padomju mākslas filmas  “Zvana, atveriet durvis” varonis. Un pilnīgi pamatoti, jo pagatavot šo cienastu ir diezgan piņķerīga padarīšana.

Piedāvājam pagatavot tradicionālo ēdienu jaunā veidā! Tīteņi, kas cepti cepeškrāsnī zem kažoka, – pēc visas cenšanās un pūliņiem tevi sagaida neparasti garšīgs rezultāts!

SASTĀVDAĻAS TĪTEŅIEM:

  • 1 vidēja kāpostgalva, svaiga
  • 150g maltās gaļas
  • 50g rīsu
  • 1 neliels sīpols
  • 1 neliels burkāns
  • 100ml ūdens
  • Augu eļļa
  • Sāls, pipari

SASTĀVDAĻAS KAŽOKAM:

  • 100g siera
  • 2 tomāti
  • Zaļumi – dilles un pētersīļi
  • 3-4 daviņas ķiploka
  • 30g vidēja treknuma skābais krējums
  • Sāls, pipari

PAGATAVOŠANA

  1. Sagatavo kāpostu tīteņiem. Visvieglāk to izdarīt sākumā kāpostgalvu ievietojot mikroviļņu krāsnī uz 5-10min. (jauda aptuveni 900W), bet pēc tam zem auksta, tekoša ūdens. Lapas atdalīsies viegli un bez bojājumiem.
  2. Novāri rīsus pusgatavus. Sautē sasmalcinātus sīpolus un burkānus. Atdzisušus rīsus un ceptos dārzeņus sajauc ar malto gaļu, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  3. Izveido tīteņus un liec cepamajā veidnē, kas viegli ieziesta ar sviestu. No šī skaistā skata aizraujas elpa!
  4. Pārlej ar ūdeni, pārklāj veidni ar foliju un gatavo cepeškrāsnī 200°C 30 minūtes.
  5. Tomātus smalki sagriez, sarīvē sieru, sasmalcini zaļumus, izspied ķiplokus ķiplokspiedē. Pievieno krējumu, sālu un piparus, samaisi.
  6. Pēc noteiktā laika noņem foliju, vienmērīgi sadali pagatavoto “kažoku” pa visu tīteņu virspusi, izlīdzini un liec cepties vēl uz 10-15 minūtēm.

Jā-ā-ā.. grūti domāt par tievēšanu to aromātu simfonijā, kas nāk no svaigi gatavotiem tīteņiem… bet tāda ēdiena dēļ ir vērts ziedot desertu!

AVOTS
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.