Rīsi – visā pasaulē populārs graudaugs. Gandrīz katrā nacionālajā virtuvē var atrast rīsu ēdienu. Bet, neskatoties uz savu popularitāti, šis produkts nav pārāk vērtīgs. Rīsi satur daudz tā saucamos tukšos ogļhidrātus, kas piedalās tauku rezervju veidošanā…
Tomēr pētnieki no ķimijas zinātņu koledžas Šrilankā ir izdomājuši veidu, kas samazina rīsu kaloritāti par 50%! Tagad rīsu putru var uztaisīt daudz vērtīgāku! Rīsu, kas vārīti šādā veidā, diēta ir neiedomājami efektīva.
RĪSI TIEVĒŠANAI
Pateicoties šim paņēmienam, tu samazināsi rīsu kalorijas 2 reizes! No bērnības dievinu šo putru, izmēģināju doto recepti un atzinu to par pienācīgu. Rīsi ir labi ar to, ka tie lieliski piepilda kuņģi, radot sāta sajūtu uz ilgu laiku.
Dažādas rīsu šķirnes satur no 0.5 līdz 4.5% noturīgās cietes. No parastās tā atšķiras ar to, ka gremošanas sistēma to neuzsūc, tā nepārvēršas par cukuru asinīs un neveicina aptaukošanos. Šrilankas pētnieki atklāja veidu kā procentuāli pacelt noturīgās cietes daudzumu rīsos. Viss, kas tam ir vajadzīgs, – izvārīt rīsus ar nelielu daudzumu tauku.
KĀ SAMAZINĀT KALORIJAS RĪSOS
- Sāc vārīt rīsu putru tradicionālajā veidā. Kolīdz ūdens sāk vārīties, pievieno tam nedaudz kokosriekstu eļļu (apmēram 3% no putraimu daudzuma). Bet, kad rīsi gatavi, liec tos ledusskapī uz 12h.
- Pateicoties šai vienkāršajai procedūrai, izmainīsies rīsos esošās cietes struktūra. Tā kļūs par noturīgo cieti un zaudēs savu kaloritāti.
Ja arī tavi draugi seko savam uzturam vai pieturas stingrām diētām, noteikti padalies ar viņiem šajā oriģinālajā paņēmienā, viņi būs pateicīgi!
AVOTS
Kāpēc tieši kokosriekstu eļļu, bet nevis rapšu vai olīvu vai saulespuķu?