1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Pāris, kurš nodzīvojis kopā 82 gadus, stāsta par saviem noslēpumiem stipru attiecību izveidošanai

 

Nikolasam un Rafaelai Ordasiem romantika ir lieta, kuru viņi izbauda pastāvīgi.

Viņi dzīvo Kalifornijā, Treisijas pilsētiņā, un pagājušajā nedēļā viņi atzīmēja savu 82. savas laulības gadadienu.

Tajā pašā dienā notika svinības par godu Nikolasa 102. dzimšanas dienai. Rafaelai pagājušā gada oktobrī tika atzīmēta 100 gadu jubileja.

1

Viņu vecāki, mūsu vecvecāki kopā nodzīvoja līdz galam, tas ir, līdz 112 un 108 gadu vecumam. Šķiršanās ir kaut kas tāds, ko mūsu ģimene nav redzējusi” – stāsta Letīcija Orda, viena no daudzajām šī pāra mazmazmeitiņām.

“Audzināšana un attieksme vienam pret otru – tā ir ļoti liela mūsu kultūras daļa”.

Uz svinībām, kas notika nesen, sabrauca visi vienas ģimenes piecu paaudžu pārstāvji. “Taču pat visā šajā gūzmā vaininieku acis spīdēja, un viņi vienmēr bija koncentrējušies viens uz otru” – stāsta USA Today korespondents.

“Viņi joprojām ir iemīlējušies viens otrā. Tas ir tik burvīgi, – turpina Letīcija. – Lai arī uz kādas fotogrāfijas viņi nebūtu, viņi vienmēr ir sadevušies rokās un cenšas viens otru noskūpstīt”.

“Kādā brīdī mans vectēvs pavilka vecmāmiņu sānis un saka: “Rafaēla, ejam uz guļamistabu. Mums ir kāda lietiņa”. Protams, mēs visi bijām pārraudājušies no smiekliem. Un laimes par viņiem”.

Protams, saglabāt kaisli, esot kopā tik daudzus gadus, nav viegli.

Bet šajā ģimenē uzskata, ka labu un ilgu attiecību atslēga ir rūpes vienam par otru.

“Vecmāmiņa pati izvēlējās torti un pārliecinājās, lai ar to nekas nenotiktu pa ceļam uz mājām, –  kā piemēru min Letīcija.  – Pati vecmāmiņa nevarēja nogaršot pat gabaliņu no kūkas, jo viņai ir cukura diabēts. Bet viņa gribēja pārliecināties, ka vīram patiks. Un viņa bija blakus vīram, kad viņš nopūta svecītes”.2

Šie divi nekad nestrīdas par niekiem, jo uzskata, ka tā ir otra veiksmīgu attiecību sastāvdaļa.3

Un viņiem ir iespēja kļūt slaveniem. Izrādās, ka Ginesa rekordu grāmatā ir pierakstīts pāris Herberts un Zelmīra Fišeri. Viņi kopā nodzīvoja 86 gadus un 290 dienas. Un pēc tam Fišers nomira. Tas notika 2011. gada 27. februārī.

Un lūk, pati mazmetia, Letīcija Ordas. Fotogrāfijā viņi atzīmē savu 10. gadadienu.4

“Tagad, kad viņi kļūst vecāki, viņu atmiņas jau vairs nav tik asas. Viņi jauc mūsu vārdus un dažreiz apjūk. Bet vienmēr atceras par savu bezgalīgo mīlestību vienam pret otru”.

AVOTS
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.