13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Una Gavare ar bērniem iejūtas animācijas filmas “Dino piedzīvojumi” varoņu ādā

 

kafido-com Kaspars Filips Dobrovolskis-53

Mazo ekspertu skolas (www.mazoekspertuskola.lv) vēstniece, septiņu bērnu māmiņa, modele Una Gavare kopā ar ģimeni piedalījusies nebijušā projektā, ierunājot animācijas filmu “Dino piedzīvojumi”. Tas ir Latvijā pirmais gadījums, kad balss ierakstā piedalās un projektu izcili realizē bērni un amatieri bez iepriekšējas pieredzes, atzīst skaņu speciālisti. Filmiņas latviešu valodā skatāmas Mazo ekspertu skolas lapā www.mazoekspertuskola.lv.

Nepilna mēneša laikā tapušas 20 “Dino piedzīvojumi” sērijas latviešu valodā. Tās ierunājusi Una Gavare (atveido galveno varoni – dinozauriņu Dino) kopā ar bērniem Samuelu (attēlo Lipu), Esteri (kā Kika) un Eniu (Kakao). Vienu filmiņu ierunājis arī sešus gadus vecais Miķelis. Bērni kopā ar mammu un mūziķi Sandi Miltoviču iedziedājuši arī filmiņas tituldziesmu – skanīgu un lipīgu dziesmu, ko noteikti atcerēsies daudzi mazie skatītāji.

“Lepojos un novērtēju, ka maniem bērniem ir iespēja gūt šādu pieredzi un pašiem sev nopelnīt vasaras nometnēm. Ilgo un sarežģīto ieraksta procesu veicām ar prieku! Visspilgtāk prātā palikusi otrā sērija, kad sapratām un vienbalsīgi atzinām – sižets atgādina mūsu ģimenes ikdienu un katram piemeklētā loma pilnībā atbilst!” saka U. Gavare.

“Ļoti patika ierakstīt dziesmiņu un arī tēlot balsis, tas patiešām bija jautri. Es tagad zinu, kā ieraksta balstiņas,” stāsta U. Gavares meitiņa Estere (11 gadi). Brālis Samuels (9 gadi) papildina: “Tas bija kā īsts darbiņš, katru dienu bija jābrauc uz Rīgu. Studijā bija forši!” Vecākā māsa Enia (15 gadi) saka, ka “bija vērtīgi uzzināt un redzēt, kā top balss ieraksti, iepazīt jaunus cilvēkus”, piebilstot, ka labprāt šo pieredzi kādreiz atkārtotu.

Ierakstīt desmitiem animācijas filmu pēc kārtas ir izaicinājums arī profesionāļiem, atzīst skaņu un video studijas Marana Productions vadītāja Dace Pūce. “Man ir vairāk nekā 25 gadu pieredze darbā ar skaņu studijām, tomēr neatceros nevienu gadījumu, kad ģimene būtu ierunājusi 20 multeņu sērijas, ņemot vērā to, ka daži no mazajiem runātājiem vēl tekoši neprot lasīt,” saka D. Pūce. “Dublāža ir ļoti komplicēts darbs, un tas nav pa spēkam pat dažam labam profesionālim. Jābūt labai reakcijai, izkoptai dikcijai, dzirdei un noturībai pret stresu, jo brīdī, kad esi viens ar mikrofonu, nepalīdz ne mamma, ne kas cits. Tā ir neatsverami vērtīga pieredze Unas ģimenei! Viņi būs iemācījušies strādāt kā profesionāli diktori skaņu studijā, taču galvenais ir gandarījums – prieks par paveikto!”

Animācijas filma “Dino piedzīvojumi” 20 sērijās skatāma www.mazoekspertuskola.lv, kā arī Youtube.

Foto

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.