5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Vingro darba laikā

 

datorsMūsdienās liela daļa darba norit tieši pie datora. Lai cik parocīgs šis darbs nešķistu, tomēr tas ilgstošā laika posmā pamatīgi nogurdina. Lūk, daži vingrinājumi, kā atgūt mundrumu un nedaudz atpūtināt ķermeni, acis un prātu.

  1. Piecelieties no krēsla un izstaipiet visu ķermeni.
  2. Pastiepieties un kāju pirkstgaliem tā, lai papēži no grīdas atrautos 1-2cm, un asi nolaidieties uz grīdas, lai viss ķermenis izjustu satricinājumi (kā skrienot). Vingrinājums jāveic vienmērīgi reizi sekundē. Pēc 30 satricinājumiem jāatpūšas 15-30 sekundes. Atkārto 3-6 reizes.
  3. Sažņaudziet rokas dūrēs un intensīvi masējiet ar pirkstu kauliņiem pakauša-kakla apvidu, galvu viegli noliecot uz priekšu.
  4. Dūrēs savilktas rokas uzlieciet uz krustiem (rokām jāsaskaras ar pirkstu kauliņiem), pārbīdiet dūres pa muguras skriemeļiem, spiedienu uz tiem pamazām pastiprinot. Pašmasāžas vingrinājums jāveic 2-5 minūtes.
  5. Asinsrites stimulācijai enerģiski izpuriniet rokas. Apsēdieties ērtāk un atslābinieties, veiciet galvas pašmasāžu. Ar abām plaukstām paplikšķiniet galvvidu, pakausi, kaklu, plecus, pēc tam visu ķermeni, kur vien var aizsniegt.
  6. Ar īkšķi un rādītājpirkstu saņemiet ausu ļipiņas un apļveida kustībām virziet tos uz priekšu un atpakaļ. Jau pēc brīža jutīsieties mundrāks.
  7. Pie saspringuma sprandā sakrustojiet pirkstus un pakauša (elkoņi un priekšu). Ar kaklu spiediet uz plaukstām.
  8. Aptveriet pakausi ar rokām tā, lai pirkstu gali uz kakla skriemeļiem gandrīz saskartos. Izelpojiet un atmetiet galvu atpakaļ. Veiciet glāstošas kustības ar rokām atslēgas kaulu virzienā.
  9. Ja jūtams saspringums plecu daļā, sakrustojiet rokas uz krūtīm, plaukstas uzlieciet uz pleciem un ieelpas laikā uzspiediet pirkstu galus uz pleciem, izspaidiet, izmasējiet plecus.
  10. Ja esat satraukts, novietojiet abu roku rādītājpirkstu un vidējo pirkstu galus pieres vidū. Pamasējiet pieri apļveida kustībām līdz deniņiem, pēc tam virzienā uz ausīm.

Darba dienas gaitā šos vingrinājumus ieteicams veikt vairākas reizes!

 

AVOTS

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.