kuka

Pati garšīgākā un vienkāršākā medus kūkas recepte, kādu jebkad būsi mēģinājusi.

Tev vajadzēs:

  • 1 glāzi medus
  • 2,5-3 glāzes miltu
  • 3 olas
  • tējkaroti sodas
  • skābo krējumu (20-25%)
  • cukuru
  • ievārījumu/riekstus/jebko, ko vēlies likt starp kārtām

Pagatavošana:

  • Medu izkausē ūdens peldē vai uz ļoti mazas uguns katliņā.
  • Kad medus ir sīrupa konsistencē, pieber tējkaroti ar kaudzi sodas un veikli maisi. Medus pacelsies putās, kas kāps pāri katliņa malām. Ķer ciet, maisi, noņem no uguns un maisi, maisi, maisi, jo tā gāze, kas izdalās, ir jāizlaiž laukā.
  • Putām pielej klāt sakultas olas. Visa padarīšana sakritīsies (ja pāri katliņa malām nebūs sakritusi uz plīts) un paliks šķidra. Kārtīgi samaisi.
  • Masā iesijā miltus un kārtīgi izmaisi. Mīklai rezultātā ir jāmaisās grūti un jābūt diezgan biezai.
  • Sagatavo formas. Es darīju tā – ņēmu apaļās kēksa formas dibenu, nogriezu cepampapīru un uzliku virsū.
  • Uz formas uzliec 1-2 karotes mīklas un ar nazi izsmērē kā sviestu. Jābūt plānai kārtiņai. Kā pankūkai.
  • Liec cepties. Izcepas ātri, 2-3 minūšu laikā. Šādi sacep visu mīklu.
  • Kad “pankūkas” izceptas (vai kamēr cepas), gatavo skābā krējuma – cukura mērci.
  • Kārto kūku – pankūka, krējums, pankūka, ievārījums/krējums + rieksti/u.c., pankūka, krējums, un tādā garā. Krējumu nevajag žēlot – jo vairāk, jo garšīgāk.
  • Kad visas kārtas saliktas, pabeidz kūku ar glītu krējuma kārtu un izdekorē pēc sirds patikas.
  • Kūka gatava? Atstāj ievilkties uz stundiņu ledusskapī un tad cienā viesus, ģimeni vai mielojies pati.

 

Saldas brīvdienas vēl Dieviete.lv redaktore Lapsa

 
Ko Tu par to saki?

Komentē

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2018

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?