6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Skūties vai neskūties? – tāds ir jautājums. 6 sieviešu stāsti.

 

kajas

Skūt vai neskūt kājas ir mūžsenais jautājums. Neskūtas kājas vīrietim nepatiks, tomēr tas ir tavs ķermenis un tu pati vari izlemt, ko ar to darīt. Mēs piedāvājam 6 meiteņu stāstus, kādēļ viņas pārtrauca skūt savu ķermeni, un šo lēmumu nemaz nenožēlo.

 

Marijas stāsts.

Pārtraucu skūties, jo uznāca lielais slinkums. Pēc kaut kāda laika sapratu, ka patiesībā ar neskūtām padusēm un kājām jūtos krietni pašpārliecinātāka un seksīgāka. Un kāju skūšana aizņem ellīgi daudz laika, es labprātāk stundiņu ilgāk pagulētu vai ko citu jēdzīgu padarītu tā vietā, lai ņemtos ar skuvekli. Kad sabiedriskajā transportā paceļu roku, lai pieturētos, cenšos izvairīties no sēdošo skatieniem, viņiem tas liekas nepiedienīgi un pretīgi. Bet man vienalga, neskūties ir labākais lēmums manā dzīvē.

 

Elzas stāsts.

13 gadu vecumā piedalījos skolas populārākās meitenes baseina ballītē. Kad viņas ieraudzīja manas neskūtās kājas un bikini zonu, teica, ka manai simpātijai tas būs pretīgi. Es sakaunējos un nolēmu par to parunāt ar mammu. Viņa teica, ka es esmu dzīvs cilvēks un pati varu lemt, un, ja puisim tas būs vienīgais iemesls ar mani netikties, tad viņš man nav gana labs. Ja jauns satikts puisis prasa, kāpēc neskuju kājas, es atbildu :

“Tu savas kājas vari skūt, cik gribi, es neiebilstu, bet ar savām kājām es pati tikšu galā.”

Gribētos meitenēm ieskaidrot, ka mums NAV jāiekļaujas kaut kādās sabiedrības normās vai rāmjos. Mēs esam klātas matiņiem, jo esam zīdītāji. Dari to, kas liek tev justies labi.

 

Megijas stāsts.

Pie mana lēmuma neskūties nav vainojams nekāds politiskais uzskats. Es vienkārši izdomāju, ka neskūšos, un viss. Domāju, ka uzskatu “neskūties ir normāli” man un citām sievietēm atklāja kaut kāds otrais feminisma vilnis. Esmu heteroseksuāla baltā sieviete, koledžā studēju humanitārās zinātnes, esmu pilnībā pārliecināta par sevi. Manas romantiskās attiecības un personisko dzīvi lēmums neskūties nekādi neietekmē. Ir, protams, kaut kādi muļķīgi mirkļi, kad puisis to ierauga un saviebjas, bet, nu, paklau, tu mani neskūpstīsi neskūtu kāju dēļ? Pfff. Ir arī nopietnāki iemesli, kādēļ nesatuvināties ar cilvēku, par neskūtu ķermeni. Feministisku uzskatu paušanai ir neskaitāmi daudz veidu, tādēļ mans lēmums neskūties vienkārši ir lēmums neskūties.

 

Baibas stāsts.

Man mamma visu mūžu jau kopš bērnības ir teikusi, lai neskujos, ka nav vērts, un ka par to vispār nav jēgas domāt un uztraukties. Viņa pati nekad nav bijusi diezko spalvaina. Kad pateicu, ka neskūšos, viņa teica :

“Pareizi, tā ir veselīgāk.”

Daudzas vienaudzes domā citādi – ja jau man tik maz to matiņu ir, kāpēc viņus nenoskūt pavisam? Vidusskolas laikā ģērbtuvē pēc sporta nereti dzirdēju, ka tas ir pretīgi, kāpēc neskujos. Bet man tā ir ērti un es to tā arī atstāšu.

 

Zanes stāsts.

Esmu mūziķe. Mums vispār sevi jāparāda un jāpasniedz kā preci, jābūt īpašam skatuves tēlam, atbilstoši pieņemtajām normām, lai visiem būtu patīkami uz mums skatīties. Bet, kad esi sieviete – mūziķe, ir vēl grūtāk, jo jābūt smukiņai, seksīgai, un visi no tevis gaida nezin ko. Mūziķu (sieviešu) vidū atteikšanās skūties nav nekas īpašs. Tas kļuvis par skatuves tēla elementu. Nesaprotu, kāpēc cilvēki tām muļķībām piešķir tik lielu nozīmi.

 

Elīnas stāsts.

Pārtraucu skūties tikai pagājušajā vasarā, kaut sāku jau 9-10 gadu vecumā. Lēmumu pārtraukt pieņēmu tāpēc, ka nolēmu beigt bojāt ādu ar asmeņiem, un, patiesībā, tas viss aizņem šausmīgi daudz laika – vienalga, skūšanās, epilācija vai vaksācija. Šo bija grūti saprast pubertātes vecumā, kad pats sev liecies šausmīgākais, kas var būt. Tie ir mani matiņi, un mani mati dara mani skaistu un spēcīgu. Neskūtas kājas un paduses netraucē man pildīt darba pienākumus, būt pievilcīgai, krāsoties, pucēties un pat būt glamūrīgai. Stulbie “skaistuma noteikumi”, kas strādā par labu nejēdzīgām kompānijām un dzen sievietes kompleksos. Nereti sastopos ar negatīvu reakciju, kad no tēkrekla piedurknes rēgojas matiņi, bet teikšu tā :

“Ja tev kaut kas nepatīk, staigā taisni. Es ar savu ķermeni darīšu, ko gribēšu.”

 

Kā domā tu? Skūties vai tomēr neskūties? Raksti savu viedokli komentāros.

 

Stāstus apkopoja Dieviete.lv redakcija

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.