7.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Kā pagatavot dušas zefīru mājas apstākļos?

 

zefirs

Gaisīgi maigās, attīrošās dušas zefīra putas tāpat kā ziepju gabaliņi vai dušas želejas paredzētas ādas kopšanai – attīrīšanai no sausajām, atmirušajām ādas šūnām.

Ekspertes Ilona Lipe un Inga Āriņa–Vilne dušas zefīra pagatavošanai iesaka recepti, kam nepieciešama ceturtdaļa sarīvētas ziepju masas, tikpat daudz verdoša ūdens, pustējkarote kvalitatīvas eļļas, piemēram, olīveļļas, divas ēdamkarotes glicerīna, 5 – 10 pilieni ēteriskās vai smarž­eļļas un daži pilieni pārtikas krāsvielas.

Sarīvētu ziepju masu (speciālas glicerīna ziepes, kas paredzētas pārkausēšanai) pilnīgi izšķīdina karstajā ūdenī un iemaisa tajā eļļu. Pievieno glicerīnu un, ja vēlas, ēterisko eļļu un krāsvielu pēc patikšanas. Iekrāsošanai var izmantot arī augu sulas, taču tās saīsina gatavā produkta uzglabāšanas laiku.

Ar ēteriskajām vai smaržeļļām gaisīgā masa iegūst tīkamu aromātu, pārtikas krāsvielas dod vēlamo toni. Pietiek ar dažiem pilieniem gan vienas, gan otras piedevas, lai smarža nešķistu pārāk intensīva un krāsa – griezīga.

Pakāpeniski pievienojot sastāvdaļas, visu laiku turpina kult, jo masai jābūt kā ļoti biezām putām, kas nenotek. Zefīrs ir gatavs, kad to var ar karoti likt uz paplātes, lai sastingušu iesaiņotu atsevišķās porcijās. Masu var pildīt arī tukšos krēma trauciņos un uzglabāt.

Dušas zefīra struktūra līdzinās vismaigākajam krēmam – tas kopā ar ūdeni un vannas sūkli veido gaisīgas putas, kas maigi attīra ķermeni. Mazgāšanās laikā to uzklāj uz mitras ādas un viegli iemasē, tad noskalo ar ūdeni. Ziepju masā esošais un ķermeņa zefīram papildus pievienotais glicerīns ādu mīkstina ļoti spēcīgi.

 

praktiski

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.