2.8 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Ķirbja un kūpināta tējas siera krēmzupa


 

Foto-Anda Krauze

Sastāvdaļas – 300 g kūpināta tējas siera, vidēji liels ķirbis, 4 burkāni, 2 sīpoli, ķiploka daiviņas, garšaugi (timiāns, rozmarīns, pētersīlis), 600 g piena un saldā krējuma (1:1), sāls, pipari, muskatrieksts, kressalātu lapiņas, sviests.

Pagatavošana

Burkānus sautē ar sīpoliem, pievieno ūdeni, uzvāra. Ķirbi sagriež kubiņos un kopā ar ķiploku, timiānu sviestā cepeškrāsnī izcep. Pievieno sautējumam, uzvāra. Nogaršo, vai pietiek sāls un piparu. Pievieno sagrieztu sieru, uzvārītu pienu un krējumu. Visu sablenderē. Lej šķīvjos. Arī zupā var ielikt kubiņos sagrieztu Kūpinātu tējas sieru, rotā ar kressalātu lapiņām.

 

praktiski

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.