2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Par fitnesu un slaidumu – NOTEIKTI IZLASI

 

fit

Esi izmēģinājusies dažādas diētas, treniņus, sistēmas notievēšanai un slaida ķermeņa iegūšanai, bet nekas nestrādā? Izlasi šos faktus, varbūt atradīsi iemeslu, kādēļ neizdodas sasniegt kāroto mērķi.

  1. Tauki uz vēdera nedeg, kad jūs taisāt presi. Presīte būs, bet zem tauku slāņa. Tā kā vēders pat palielināsies savos apjomos. Lai uz vēdera degtu tauki, visu laiku ievelciet vēderu un sasprindziniet muskuļus.
  2. Vislabāk pret masīviem gurniem palīdz vēzēšanās, pret ikriem – staipīšanās, pret kājām – staigāšana.
  3. Lai muskuļi formētos skaisti un neuzaugtu kā muskuļainiem vīriešiem, ar sportu nodarbojieties 2-3 reizes nedēļā un obligāti staipieties pēc treniņa.
  4. No rīta tukšā dūšā izdzeriet 2 glāzes ūdens, var ar citronu, pēc 10 minūtēm olīveļlu vai linu eļļu (lai organismā būtu nepieciešamie tauki krūtīm un menstruālā cikla saglabāšanai). Tāpat varat apēst arī zaļu ābolu.
  5. Pēc 10-15 minūtēm brokastis. Tām jābūt sātīgām un pilnvērtīgām, lai dotu organismam signālu, ka laiks celties, kā arī apgādāt to ar enerģiju visu dienu.
  6. Ēšanas laikā nedzer, un nedzer arī 40 minūtes pēc ēdiena uzņemšanas! Tas palēnina sagremošanu, noved pie smaguma sajūtas vēderā un stiepj vēdera sieniņas.
  7. Ēst vajag bieži, bet mazas porcijas. Ideālā variantā lai paātrinātu metabolismu vajag ēst 5 reizes dienā pēc katrām 3 stundām vienā un tajā pašā laikā katru dienu (lai organisms pierastu un labāk strādātu).
  8. Pirtis un saunas nededzina taukus, bet gan izvada tos no organisma, taču tie atgriežas jau pēc 2 stundām.
  9. Neēst pēc 18:00 – klišeja. Ēst nevajag 3-4h pirms gulētiešanas.
  10. Pēc 16:00 tikai olbaltumvielām bagāta pārtika. Ogļhidrāti dienas otrajā pusē pārvēršas par taukiem.
  11. Kontrastduša – zāles pret visu. Uzlabo asins cirkulāciju, tajā pašā laikā, paātrina metabolismu, izlīdzina celulītu, tāpat arī uzlabo ādas krāsu un dod enerģiju. Uz priekšu jaunā dzīvesveidā!
  12. Kārtīgi sakošļā ēdienu, lēni un rūpīgi. Atkal jau, lai paātrinātu metabolismu. Zini, kāpēc daudzi ēd un nepaliek resnāki? Lielisks metabolisms! Tas ir arī Francijas sieviešu noslēpums – viņas ēdot nesteidzas un nekad neuzkož!
  13. Sāta sajūta parādās 20 minūtes pēc ēšanas. Iedomājies cik daudz var apēst 20 minūšu laikā! Tā kā piebremzē savu tempu.
  14. Pārvērt ēdienreizes spīdzināšanā. Sēdi ar taisnu muguru, bez TV, grāmatas vai telefona, izmanto visus piederumus, servē galdu pēc noteikumiem! Iedomājies, ka tavā priekšā sēž vīrietis! Un ja nu tu esi pavisam rūdīta, pamēģini ēst kaila pie spoguļa!
  15. Sagribējās ko uzkost, bet nevajadzētu? Uztaisi 20 pietupienus, 50 palēcienus! Ieej aromātiskā vannā, aizej uz veikalu, apskati drēbes!
  16. Vingrinājumus veic ik pēc 5 minūtēm. Sēdi pie datora – aizgāji, patrenēji presi. Pēc 5 min. – pietupies. Būsi izstaipījusies un kalorijas padedzinājusi.
  17. Pēc sporta negribas ēst 2 iemeslu dēļ: fiziski – orgāni ir satraukti, Tu – nosvīdusi, psiholoģiski – Tu dedzināji kalorijas, negribas tās atkal uzņemt.
  18. Katru stundu izdzer glāzi ūdens (labāk pa maziem malciņiem – tā ir veselīgāk). Pārvērt to aizraujošā procesā – pievieno citronu, piparmētru, augļu gabaliņus. Iemīli ūdeni.
  19. Kafija, cigaretes, alkohols, gāzēti dzērieni, fastfood, čipsi, majonēze, desa – Tavi lielākie ienaidnieki. Atceries šos vārdus no galvas un asociē ar resnu vēderu un celulītu. Ienīsti tos.
  20. Rieksti, eļļa – veselīgi, bet mazās devās. Šie ir kalorijām ārkārtīgi bagāti produkti. Tā kā saujiņa riekstu, ar kuriem tik viegli aizrauties, var saturēt visu Tavu dienas kaloriju devu! Tāpēc neaizraujies ar eļļu, pievienojot to salātiem. Tad salāti 100kcal salātu vietā var kļūt par 200kcal, 300kcal, 400kcal un pat 500kcal vērti. 8 rieksti dienā, vairāk nevajag.
  21. Kartupeļi – tikai ne cepti. Ja ļoti gribas, apēd kartupeļus mundierī vai vismaz kartupeļu biezeni.
  22. Gan baltmaizē, gan saldskābmaizē ir vienāds daudzums kaloriju. Tā kā labāk nevajag – iemācies ēst bez maizes vai pārej uz rupjmaizi.
  23. Nedzer tēju pie ēdiena. Atradinies no šī ieraduma! Tikai, ja atsevišķi, nevis tad kad ēd. Un bez cukura – kam Tev tukšus ogļhidrātus? Tā ir tīrā inde. Cukura vietā lieto medu.
  24. Zaļā tēja – 2 krūzītes dienā. Nomierina un attīra organismu.
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.