6.7 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

10 lietas ikdienai, lai uzlabotu savu dzīvi

 

sievuce

Pazīstamais amerikāņu laimes blogeris Ēriks Bārkers no dažādiem zinātnieku pētījumiem apkopojis desmit ikdienas lietas, kuras cilvēkiem būtu jādara, lai uzlabotu savas dzīves kvalitāti.

  1. Pavadiet laiku dabā. Iespējams jūs nenovērtējat cik tas ir nopietni, un ir pētījumi, kas norāda, ka jums vajadzētu doties pie dabas. Būšana pie dabas samazina stresu, veicina jūsos radošumu, uzlabo atmiņu un var pat padarīt par labāku cilvēku.
  2. Veiciet fiziskus vingrojumus. Mēs visi zinām, cik tas ir svarīgi, bet tikai daži cilvēki veic fiziskus vingrinājumus pastāvīgi. No tiem labums nāk ne tikai veselībai, bet arī ir daudz citu ieguvumu – regulāri vingrinājumi jūs padara gudrākus, laimīgākus, uzlabo miegu, palielina libido un pašuztveri par jūsu ķermeni labāku. Hārvarda universitātes pētījums, kurā vairāk nekā 70 gadus piedalījās vīrieši, atklāja, ka regulāras fiziskās aktivitātes ir viens no labas dzīves noslēpumiem.
  3. Pavadiet laiku ar draugiem un ģimeni. Hārvarda universitātes laimes eksperts Daniels Gilberts ģimenes un draugus uzskata par vienu no lielākajiem laimes avotiem mūsu dzīvē. Attiecības ir vairāk vērtīgas nekā jūs domājat (tie ir apmēram papildus 131 232 dolāru gadā). Sajūta, ka neesiet sociālajā dzīvē, var padarīt jūs stulbākus un nogalēt. Visi planētas ilgdzīvotāji ir likuši lielu uzsvaru uz sociālo dzīvi, un labas attiecības ir daudz svarīgākas ilgai dzīvei kā pat fiziskie vingrinājumi. Draugi ir kā atslēga, lai uzlabotu jūsu dzīvi. Dalieties ar labām ziņām un entuziastiski atbildiet, ja citi tādas jums pauž, lai uzlabotu attiecības. Vēlaties uzreiz būt laimīgs? Izdariet, ko labu savai ģimenei vai draugiem.
  4. Izsakiet pateicību. Tā padarīs jūs laimīgākus. Tā uzlabos jūsu attiecības. Tā padarīs jūs par labāku cilvēku.
  5. Meditējiet. Meditācija var palielināt laimi, dzīves jēgas sajūtu, sociālo atbalstu un koncentrēšanās spējas tajā pat laikā tā samazinās dusmas, trauksmi, depresiju un nogurumu. Līdzīgi arī lūgšana var likt justies jums labāk – pat ja neesat ticīgs cilvēks.
  6. Izgulieties labi. Jūs sevi nevarat apmānīt ar mazāku miega daudzumu un nejust tā iespaidu. Ja esat noguris, tas padara grūtāku spēju justies laimīgam. Miega izstaigāšana neuzlabos lēmumu pieņemšanas spēju. Miega trūkums, visticamāk, liks jums rīkoties neētiski. Ir tāda lieta kā brīnišķīgs miegs.
    Snauda arī ir lieliska. Snaudas brīži palielina modrību un sniegumu darbā, veicina mācīšanās spējas un aizdzen prom negatīvās emocijas tajā pat laikā veicina pozitīvās.
  7. Izaiciniet sevi. Svešvalodu mācīšanās var uzturēt jūsu prāta asumu. Mūzikas nodarbības palielina jūsu inteliģenci. Jūsu uzskatu izaicināšana stiprina jūsu prātu. Gribasspēka palielināšana prasa tik maz pūļu katru dienu un tas vairāk veicina jūsu veiksmi nekā identitātes koeficients (IQ). Neiegūta izglītība vai arī iespēju neizmantošana ir divas no lietām, kuras cilvēki nožēlo visvairāk, atskatoties atpakaļ uz savu dzīvi.
  8. Smejieties. Cilvēkiem, kas izmanto humoru, lai tiktu galā ar stresu, ir labāka imūnsistēma, mazāks sirdslēkmju un insulta risks, viņi piedzīvo mazāk sāpju pie zobārsta un dzīvo ilgāk. Smiekliem ir jābūt kā ikdienas vitamīnam. Pozitīva smieklīgu mirkļu atsaukšana atmiņā, var uzlabot jūsu attiecības. Humoram ir daudz priekšrocību.
  9. Pieskarieties viens otram. Pieskārieni var samazināt stresu, palielināt komandas sniegumu un palīdzēt jums būt pārliecinošam. Sekss var palīdzēt novērst sirdslēkmes un vēzi, uzlabot jūsu imūnsistēmu un palielināt dzīves ilgumu.
  10. Esiet optimistiski. Optimisms padarīs jūs veselīgākus, laimīgākus un paildzinās jūsu dzīvi. Armijā tas tiek mācīts, lai palielinātu karavīru garīgo izturību. Ar augstāku pašapziņu jūsu sniegums ir kvalitatīvāks.

 

veselam

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.