Kā pareizi cept sasaldētus pelmeņus, lai tie nebūtu cieti un sausi?
Lai cepti pelmeņi labi garšotu, iespējami vairāki pagatavošanas veidi.
1. Pannā uzkarsē eļļu, tajā ieliek sasalušos pelmeņus un apcep zeltaini brūnus. Ielej puskrūzīti buljona, uzliek vāku un uz lēnas uguns mazliet pasutina, kamēr viss šķidrums iztvaikojis. Tā pagatavo sulīgus, garšīgus ceptos pelmeņus.
2. Pelmeņus apcep pannā, ieliek cepamtraukā, uzlej saldo krējumu un uzkaisa cieto sieru, piemēram, Parmezan. Cepeškrāsnī +180 °C cep 10–15 minūtes. Izdodas ideāli pelmeņi – sātīgi, aromātiski un sulīgi.
3. Trešais variants – pelmeņus apcep uz pannas, pieliek 15% skābo krējumu un uz ļoti mazas uguns mazliet pasutina, pēc katra gaumes pievieno garšvielas, piemēram, raudeni, dilles. Skābais krējums pelmeņus padara sulīgus, taču tie nav tik izskatīgi kā cepeškrāsnī ceptie.