-1 C
Rīga
piektdien, 22 novembris, 2024

Pilngraudu pasta ķirbju-siera mērcē

 

pasta

Sastāvdaļas (4-6 personām)
1 sviesta ķirbis (500 – 600 g), nomizots un sagriezts mazos gabaliņos
2 ķiploka daiviņas
1 neliels sīpols
rafinētā augu eļļa, cepšanai (olīveļļu, rapšu vai saulespuķu)
3-4 ēdk. krēmsiera (svaigā siera)
dažas šķēles cūkgaļas cauraudzīša
400 g pilngraudu pastas (jebkuras formas – spaghetti, penne u.c.)
muskatrieksts, sāls un melnie pipari 
rīvēts parmezāna siers

Pagatavošana
Cauraudzi sagriež mazos gabaliņos un apcep uz sausas pannas līdz gabaliņi ir kraukšķīgi. Noņem no pannas un liek uz papīra dvieļa (tas uzsūks liekas taukvielas). 
Lielā pannā apcep sīpolus un ķiplokus, sagrieztus mazos gabaliņos, līdz dārzeņi ir zeltaini. Pievieno sagrieztu ķirbi, samaisa un apcep. Tad pielej nedaudz ūdens, pievieno sāli un piparus, pannai uzliek vāku un sautē, laiku pa laikam apmaisot, līdz ķirbis ir ļoti mīksts. 
Lielā katlā uzvāri ūdeni un gatavo pastu (vāri 1 min mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma). 
Apceptus dārzeņus kopā ar 1 glāzi ūdens, kurā tiek vārīta pasta, sablendē viendabīgā, krēmīgā biezenī. Izlej biezeni atpakaļ pannā, pievieno krēmsieru un šķipsniņu malta muskatrieksta, uzvāri. Mērcē liek pastu, labi samaisi un patur uz uguns vēl kādu minūti. 
Kārto pastu uz šķīvjiem, pārkaisot ar cauraudzi un parmezāna sieru.

 

Recepte no veikalu tīkla Elvi pavāres Jevgēnijas Jansones

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.