14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Atpūties kā kino slavenība

 

sieviete-jura

Ceļojot, mēs katrs vēlamies gūt iespaidus. Katrs savādākus, tomēr visi neaizmirstamus. Bieži vien dabas krāšņums un cilvēku veidotās kultūras, arhitektūras bagātīgums, kā arī piedzīvojumi mūs uz mirkli atstāj bez vārdiem, lai pēc tam pārvēstu par stāstniekiem. Stāstus viskrāšņāk atspoguļo kino pasaule, kas bieži vien izvēlās tos ievīt dažādos pasaules nostūros, daloties ar to neatkārtojamību uz lielajiem ekrāniem. Tūroperators Novatours apkopojis 6 lieliskākos ceļojumu galamērķus kino piedzīvojumu baudītājiem.

Dubrovnika – vieta, kur iemūžināts leģendārais seriāls Troņu spēles (Game of Thrones)

Adrijas jūras piekrastē eleganti iekārtojusies Horvātijas pilsēta Dubrovnika ir kā patiess mākslas darbs, kas ar savu vēsturisko šarmu, noskaņu un majestātiskumu iedvesmo un apbur. Šaurās ieliņas, kas ievijas mūru labirintos, rubīnsarkanie vēsturiskie ēku jumti, diženais jūras piekrastes cietoksnis un grandiozās celtnes rada vēlmi atgriezties pagātnē un kaut uz mirkli izdzīvot to laiku, kad tas viss tapa. Šo noskaņu iemūžinājuši un spilgti izcēluši jau leģendārā un neskaitāmus apbalvojumus guvušā seriāla Troņu spēles veidotāji, izdzīvojot savu karalisko un dižciltīgo varoņu emocijām piesātinātos dzīvesstāstus tieši šeit.

Melnkalne – vieta, kur dzīvojis Džeims Bonds (James Bond)

Nelielā Melnkalne pārsteidz ar savu dabas krāšņumu, jo te vieglā elegancē savijas kalnu grandiozums ar ieleju zaļojošo bagātību, līkločainajām upēm, apbrīnas vērtajiem tiltiem un senatnīgajām pilsētiņām. Tās pludmales pārsteidz ar savu nepiespiesto gaisotni un mieru. Šī valsts pārsteidza arī daudz kino mīļus. It sevišķi tos, kas to ieraudzīja pirmo reizi uz lielajiem ekrāniem 2006. gadā, kad šeit savas filmas ietvaros viesojās leģendām apvītais Džeims Bonds. 

“Melnkalne viennozīmīgi ir skaista un apburoša vieta, ko noteikti jāiepazīst klātienē, tomēr filmas veidotāji ar skatītāju ir izspēlējuši nelielu joku – filmā Džeimss Bonds tiešām dzīvo un cīnās Melnkalnē, tomēr daļa no epizodēm ir filmēta apkārtējās valstīs, ar kino maģijas palīdzību “pārvēršot” tās par Melnkalni! Tā pats kazino (tā fasāde), kurā Bonds stājas pretim bīstamajam Le Chiffre, patiesībā atrodas Čehijā, tāpat kā pilsētiņa, kurā aģents 007 tiekas ar apburošo Vesperu Lindu. Apvainoties uz Holivudas brīnumdariem gan nevajadzētu – viņiem tā ir ierasta prakse, bet mums papildu iespēja apmeklēt vairākas fantastiskas vietas,” stāsta kinoblogeri.lv redaktors Sergejs Timoņins.

Maljorka – vieta, kur dzīvojušas Odrija Hepberna (Audrey Hepburn) un Elizabete Teilore (Elizabeth Taylor)

Spānijas lielākā sala Maljorka savos šarmantajos valgos ir sapinusi nevienu vien. Šo salu par savām mājām reiz saukusi gan šarmantā un elegantā Odrija Hepberna, gan spēcīgā un iedvesmojošā Elizabete Teilore. Tāpat arī šobrīd šeit joprojām mīl paslēpties kāda slavenība. Neatkārtojamā Vidusjūras piekraste šeit spēlē pārsteidzošas spēles, jo vietām tā pārsteidz ar klinšu varenumu, vietām – ar maigu smilšu pludmalēm, bet nemainīgi – ar gaišo un dzidro ūdeni. Šeit kalnu varenums ir ar roku aizstiepjams. Šeit kultūras dzīve virmo viscaur gadu. Šī vieta tiek pielīdzināta paradīzei un tiek dēvēta par “vietu, kur laime ir dzimusi” un tā, patiesi, šī vieta arī liek justies.  

Madeira – vieta, kas apvīta leģendām

Daudzveidīgā un neatkārtojamā Portugāles vulkāniskā sala Madeira un tai piegulošās mazās saliņas, kas atrodas tālu no kontinentu krastiem, šķiet, kā iznirušas no Atlantijas okeāna dzelmes. Šī ir vieta, kur zaļojošā daba satiekas ar debesu varenumu, kur maigās pludmales ievijas zaigojošā ūdenī, kur varenās klintis ne tikai aptur jūras spēku, bet izaicina sportistus. Madeira ar savām mazajām saliņām aicina te paslēpties, norobežoties un ļauties vienatnei, baudot pārsteidzošo skaistumu. Tieši to arī noķēris ir pasaulē atzītais un neskaitāmus apbalvojumus guvušais producents un režisors Stīvens Spīlbergs (Steven Spielberg), kurš vienu no mazajām saliņām iegādājies īpašumā.   

Barselona – vieta, kur svin dzīvi

Spānijas krāsainā, mākslinieciskā, virmojošā un vienmēr dzīvā pilsēta Barselona, kas laiski snauž Vidusjūras krastā un lepojas ar vienu no lieliskākajām pilsētu pludmalēm pasaulē, atmodina jau ar pirmo gaisa malku. Barselonā viss ir savādāk. Te cilvēki svin dzīvi, te virmo dzīvība, te dzīvo garšas, smaržas un emocijas, te mājo māksla, ko lūkot brauc no visas pasaules. Bet visspilgtāk Barselonā notiekošo raksturo trīs vārdi Vikija, Kristīna un Barselona (Vicky Cristina Barcelona) – filma par 2 dāmām, pilsētu, vienu vasaru, emocijām un piedzīvojumiem. Šeit dāmas bauda slavenā Antoni Gaudi mākslu, šeit dāmas bauda maltītes reālos restorānos, šeit dāmas atpūšas skaistajos parkos, iemūžinot pilsētu neaizmirstami piesātinātā filmā.  

Grieķija – vieta, kas liek emocijām kūsāt

Vieta, kur dzimušas Olimpiskās spēles. Vieta, kas apdziedāta teiksmās un leģendās. Vieta, kas var lepoties ar skaistu dabu, neaprakstāmu garšu salikuma virtuvi un vēstures liecībām ik uz soļa. Bet, ne tikai Grieķija ir īpaša kā valsts, īpaši ir arī tās iedzīvotāji, kuriem ir bagātas ieražu, ieradumu un tradīciju saknes, ko ir vērts iepazīt un izdzīvot kā mūziklā Mamma Mia! Šajā filmā iemūžināta gan Grieķijas arhitektūras bagātība, gan dabas krāšņums, ko iespējams izbaudīt ikkatram.

Tomēr, lai uz kuru pasaules nostūri jūs izvēlētos doties, būtiskākais ir doties ar atvērtu sirdi un nebaidīties no jaunā!    

 

Par „Novatours”

„Novatours” ir vadošais tūroperators Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kura kapitāls un finanšu resursu avoti atrodas Baltijas valstīs un ASV, kas nodrošina šodien iegādāto pakalpojumu stabilitāti arī nākotnē. Tūroperators organizē brīvdienu un ekskursiju braucienus ar čarterlidojumiem. „Novatours” garantē kvalitatīvus, uzticamus un drošus ceļojumu risinājumus pat uz vistālākajiem galamērķiem.labākie

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.