1.4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Kā pasaulē cīnās ar paģirām: brīnumlīdzekļu ABC

 

pagiras

Iepazīstinām ar “burvju dzērieniem” un citām metodēm, kādas aizjūras zemēs izmanto nepatīkamo sajūtu mazināšanai pēc pamatīgas iedzeršanas.

Maldīvu salas

Ja tomēr atrašanās Maldīvās un šo salu burvība vien nespēj izdziedēt galvassāpes un nelabumu, luksusa kūrortā “Naladhu” sanīkušajiem viesiem no rīta tiek piedāvāts svaigs kokosriekstu piens. Tajā esošie elektrolīti kopā ar kāliju lieliski palīdz novērst organismā esošo vielu disbalansu pēc piedzīvojumiem bagātas nakts.

Keiptauna, DĀR

Kūrorta “One&Only Cape Town” šefpavārs atzīst, ka pret paģiru nelabumu vislabāk līdz no īpašām sastāvdaļām pagatavots, “gandrīz bezalkoholisks” kokteilis. Viņa risinājums ir dzēriens, kas sastāv no tasītes atdzesētas “rooibos” (vietējais augs) tējas, pustases limonādes un 300 mililitriem citronzāles sīrupa. Viss tiek papildināts ar gāzētu minerālūdeni un… lāsi Angostura Bitters uzlējuma.

Īrija

Kā vēsta īru leģenda, labākais veids, kā atbrīvoties no paģirām, ir tikt līdz kaklam ieraktam mitrās smiltīs. Tā kā Ziemeļu puslodē klimatiskie apstākļi gadu mijā nepārsteidz ar siltu laiku, šis paņēmiens gan Jaungada rītā visticamāk nederēs, taču nav grūti iztēloties, ka jebkurā gada laikā mitras smiltis varētu sagādāt līdzīgas izjūtas kā auksta duša.

Taizeme

Lai gan, piemēram, kokosriekstu piens varētu palīdzēt smagu paģiru gadījumā, Taizeme spēj piedāvāt daudz oriģinālāku brīnumlīdzekli – “Melnā ziloņkaula kafiju”. Šis dzēriens, kurš popularitāti sācis iemantot tikai nesen, tiek gatavots no kafijas pupiņām, kas “pabijušas” ziloņa gremošanas traktā.

Senbartelmī (Francijas aizjūras teritorija)

Populārajā Karību jūras “ballīšu salā” viens no pamatnosacījumiem Jaunā gada svinību laikā – palikt nomodā. Pēc dzīru baudīšanas līdz pat rītam kādā no pasakainajām pludmalēm, ieteicams doties uz vietējo beķereju, lai paķertu karstu kruasānu tieši no krāsns. Pēc tā notiesāšanas atliek vien šķērsot ielu un… ielēkt okeānā.

Japāna

Pēc sakē uzņemšanas pārāk lielos daudzumos kādā no Tokijas “nomiya” bāriem Uzlecošās saules zemes iedzīvotāji parasti ķeras pie “umeboši” jeb marinētu, žāvētu tā dēvēto Japānas plūmju notiesāšanas. Visai skābie augļi dienā pēc pamatīgām svinībām varētu šķist neēdami, taču zinātnieki izsakās, ka to sastāvā esošie elektrolīti patiešām spēj uzlabot pašsajūtu.

 

tn

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.