Sastāvdaļas
8 – 10 gab. saldo piparu, 400 g jebkādas maltās gaļas, 200 g novārītu rīsu, 150 g krējuma, 150 g tomātu mērces vai kečupa, 200 g burkānu, 2 lieli sīpoli, sāls, pipari pēc garšas, augu eļļa.
Šie pipari izdodas neticami garšīgi – maigi, aromātiski, ar ļoti gardu mērcīti.
Pagatavošana.
Sīpolus smalki sagriezt, burkānus sarīvēt uz smalkās rīves.
Pusi no sasmalcinātajiem sīpoliem apcept uz pannas augu eļļā, pievienot pusi burkānu un visu apcept.
Atsevišķā traukā sajaukt rīsus ar malto gaļu. Pievienot apceptos sīpolus ar burkāniem. Pievienot sāli un piparus pēc garšas, visu kārtīgi samaisīt.
Pipariem nogriezt cepurītes un izgrebt vidiņus, lai veidojas trauciņi. Piepildīt piparus ar sagatavoto gaļas pildījumu.
Trauciņā sajaukt krējumu ar tomātu mērci.
Lielā katlā, kurā gatavosies visi pipari, likt atlikušos neapceptos sīpolus un burkānus. Pievienot sagatavoto krējuma un tomātu mērces maisījumu. Visu kārtīgi samaisīt.
Virsū uz mērcītes likt pa vienam visus pildītos piparus ar pildījumu uz augšu, cieši blakus citu citam.
Katliņā ieliet ūdeni (apmēram pipariem līdz vidum) un uz vidējas uguns sautēt zem vāciņa apmēram 40 minūtes.
Pasniegt piparus var ar krējumu vai ar mērcīti, kurā tie gatavojās.